Acasă » PROCESE » Tupeu a la KRUK: Execută silit o creanță prescrisă de 10 ani și invocă cu nesimțire tardivitatea contestației la executare

Tupeu a la KRUK: Execută silit o creanță prescrisă de 10 ani și invocă cu nesimțire tardivitatea contestației la executare

O clujeancă s-a trezit cu executare silită pe cap, la cererea Secapital, membră KRUK, pentru un card de credit din 2003, creanța fiind prescrisă de 10 ani. Deși femeia a fost pe fază și a contestat executarea în 8 zile, 15 fiind termenul legal, cei de la Kruk invocă cu tupeu și nesimțire tardivitatea contestației.

Clujeanca G.E. a primit somația de plată și înștiințarea că este executată silit, în 19 septembrie 2017 (a se vedea ștampila de pe plicul în care au venit actele), de la executorul judecătoresc Romeo Gabriel Ciumărnean din Sălaj (!?), care a pus în aplicare cererea Secapital S.a.r.l, societate din Luxembourg, membră a grupului polonez KRUK. Aceștia invocă o creanță cumpărată de la Banca Comercială Română, cu care femeia a avut un contract în 2003 pentru un card de credit de 1.800.000 lei vechi, adică 1.800 de lei în moneda actuală.

Aceasta a apelat la avocatul Călin Iuga, specializat în lupta cu recuperatorii de creanțe, care a depus contestația la executare la Judecătoria Cluj-Napoca, fiind înregistrată în 27 septembrie 2017, adică după 8 zile de la primirea somației de plată. Termenul legal este de 15 zile.

Ulterior, Secapital a depus întâmpinare prin reprezentant Kruk România SRL, în disprețul Deciziei 9/2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, atașând la întâmpinare o procură din 19 februarie 2016. În întâmpinare, cei de la Kruk invocă mai multe excepții, între care și cea a tardivității formulării contestației la executare. ”Între termenul de comunicare și termenul în care a fost introdusă contestația la executare, suntem în situația în care există o formulare tardivă a contestației la executare și a decăderii din dreptul de a mai invoca această procedură”, scrie în întâmpinarea Kruk.

Stați să vedeți cine s-a găsit să nege evidența și invoce întârziere. Cei de la Kruk s-au trezit să ceară executarea silită după 10 ani de la ultimul moment când puteau să facă asta. Contractul pentru cardul de credit a fost încheiat în 17 iunie 2003 pentru o perioadă de 12 luni, după cum este stipulat în cuprinsul contractului la mai multe puncte.

Av. Călin Iuga

”Având în vedere termenul stipulat la punctele 2.2 și 7.6, rezultă că cel mai târziu, termenul de prescripție de 3 ani începea să curgă din 17.06.2004.

Termenul legal de mai sus de 3 ani a fost depășit, executarea silită fiind demarată după mai mult de 13 ani și anume în iulie 2017”, a explicat avocatul Călin Iuga în contestația în care a invocat excepția prescripției dreptului de a cere executarea silită.

La cât timp a trecut, femeia, care are acum o vârstă mai înaintată, nici nu mai știe sigur dacă a folosit cardul de credit și dacă a returnat toți banii scoși cu el.

Judecătoria Cluj-Napoca urmează să judece contestația la executare în 26 februarie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina