fbpx

Trei angajați ai Delgaz Grid cercetați pentru mai multe infracțiuni în legătură cu o racordare clandestină

Trei angajați ai Delgaz Grid din Bacău sunt cercetați pentru mai multe infracțiuni, între care luare de mită, fals intelectual sau executarea de instalații clandestine în scopul racordării directe la reţea.

Polițiștii anticorupție ai DGA Bacău, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, au efectuat mai multe activități de cercetare penală, respectiv punerea în aplicare a unui mandat de percheziție domiciliară la un imobil (tip garaj), aparținând unui angajat al Delgaz Grid  S.A., trei mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, citarea și audierea altor doi suspecți, citarea, în vederea audierii ulterioare, a unui număr de 10 martori, precum și alte activități dispuse de procurorul de caz.

În fapt, în cauză sunt efectuate cercetări cu privire la un număr de 7 suspecți, 3 dintre aceștia având calitatea de funcționari în cadrul S.C. Delgaz Grid S.A., după cum urmează:

Primul suspect, angajat al S.C. Delgaz Grid S.A., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

  1. luare de mită, (3 trei acte materiale), faptele constând în aceea că, în cursul lunii februarie a.c., a primit de la mai multe persoane suma de 7.500 lei, în vederea branşării ilegale a unui consumator, precum și suma de 4.000 de lei pentru prestaţiile constând în aceea că, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a procedat la modificarea, fără drept, a componentelor instalaţiilor energetice.
  2. complicitate la infracţiunea de executarea sau folosirea de instalaţii  clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare și complicitate la tentativa de furt, faptele constând în aceea că, la data de 18.02.2021, a înlesnit/ajutat două persoane cu privire la racordarea, în mod clandestin, a unui conductor direct la sistemul de distribuție a energiei electrice (aproape de coronamentul stâlpului de distribuție) care ocolea grupul de măsură a energiei.
  3. deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice, (2 acte materiale), faptele constând în aceea că, la data de 26.02.2021, a procedat la  modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice.

A doua persoană suspectă, angajat al S.C. Delgaz Grid S.A., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

a. luare de mită, (4 acte materiale),  faptele constând în aceea că în cursul lunii   februarie și martie a.c., a primit de la mai multe persoane suma de 7.500 lei, în vederea branşării ilegale a unui consumator, precum și suma de 4.400 de lei pentru prestaţiile constând în aceea că, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a procedat la modificarea, fără drept, a componentelor instalaţiilor energetice.

b. executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare și complicitate la tentativa de furt, faptele constând în aceea că, la data  de 18.02.2021, în calitatea pe care o avea în cadrul SC Delgaz Grid SA, a racordat în mod clandestin un conductor, direct la sistemul de distribuție a energiei electrice (aproape de coronamentul stâlpului de distribuție) care ocolea grupul de măsură a energiei electrice.

c. deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice, (3 acte materiale), faptele constând în aceea că, în cursul lunilor februarie și martie, a procedat la  modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice.

d. fals intelectual, (4 acte materiale), constând în aceea că, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu ocazia întocmirii a patru înscrisuri, în mod fals a inserat date/împrejurări necorespunzătoare adevărului ori a omis cu ştiinţă inserarea de date sau împrejurări (cu privire la dată, motive, activitate desfăşurată) înscrisuri care ulterior au fost înaintate  persoanei vătămate.

Cel de-al treilea suspect, angajat al S.C. Delgaz Grid S.A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare și complicitate la tentativa de furt, faptele constând în aceea că,  la data de 18.02.2021, în calitatea pe care o avea în cadrul S.C. Delgaz Grid S.A., în vederea reducerii consumului de energie electrică, a racordat în mod clandestin  un conductor direct la sistemul de distribuție a energiei electrice (aproape de coronamentul stâlpului de distribuție) care ocolea grupul de măsură a energiei electrice.

De asemenea, alți patru suspecți, persoane fără calitate specială, sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de luare de mită, dare de mită, complicitate la infracțiunea de executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, precum și complicitate la infracţiunea de deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice.

În urma activităţilor desfăşurate, până în acest moment a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de doi angajați ai S.C. Delgaz Grid S.A., fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Comments

comentarii

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, joi, că săptămâna viitoare va avea loc semnarea contractului de execuție privind modernizarea Parcului Feroviarilor. „Un proiect extraordinar de important”, spune edilul.... Citește mai mult
Târgul de la Negreni care trebuia să aibă loc în perioada 7-10 octombrie a fost anulat. Deși rata de incidență COVID-19 este 0 în acest moment, rata de vaccinare este una scăzută, fapt care a dus la anularea evenimentului.... Citește mai mult
O femeie nevăzătoare din Cluj-Napoca a fost victima gropilor slab semnalizate din Cluj-Napoca și s-a ales cu o fractură de gleznă.... Citește mai mult
CFR Cluj a fost învinsă cu 1-0 de Jablonec, în primul meci disputat în grupele Conference League.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!