fbpx

Traian Briciu și Daniel Fenechiu, în lumi paralele în problema indemnizațiilor de sprijin

La o zi după ce senatorul Daniel Fenechiu, consilier UNBR, a precizat că se acționează pe trei fronturi pentru a se modifica OUG 30 și OUG 32, astfel încât și avocații să beneficieze de indemnizația de sprijin, președintele UNBR Traian Briciu trimite adresă la Guvern în care cere să impună AJPIS-urilor să aplice legea și arată că OUG 32 se aplică și avocaților.

”Pentru că unele Agenții Județene pentru Plăți și Inspecție Socială nu aplică OUG 30/2020, UNBR solicită Guvernului în teritoriu a unui mesaj unitar privind aplicarea legii”

Prin adresa nr. 126-AUT-2020 din 06 aprilie 2020, Uniunea Națională a Barourilor din România solicită efectuarea de demersuri de către autorități pentru a clarifica situația semnalată, fie prin modificarea legislației în mod corespunzător (inclusiv prin norme de aplicare ale Ordonanței), fie prin impunerea unei poziții unitare în teritoriu, în sensul prevalării voinței legiuitorului potrivit cărei art. XV din OUG 32/2020 se aplică tuturor profesioniștilor inclusiv avocatilor.”, se arată pe site-ul UNBR.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [920.74 KB]

Ce să mai înțeleagă avocații care vor să aplice pentru indemnizație?

Între timp, CLUJUST a primit un răspuns oficial de la ANPIS: ”In legea nu este mentionat la momentul actual ,o prevedere in legatura cu acordarea unor drepturi in acest caz. In momentul in care vor exista clarficari in acest sens acestea vor fi afisate pe site-ul ANPIS.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina