fbpx

Toci personalizate, o nouă modă la absolvirea Facultății de Drept UBB: ”Law school survivor” sau ”I’d rather be at Hogwarts”

O nouă promoție a sărbătorit, astăzi, pe Cluj Arena, absolvirea Facultății de Drept din cadrul UBB Cluj, despre care se spune că ar fi cea mai grea din țară. În premieră, o parte dintre absolvenți au avut pe cap toci personalizate cu diverse mesaje în limba engleză, ca de exemplu Law school survivor (Supraviețuitorul școlii de drept) sau I’d rather be at Hogwarts (Prefer să fiu la Hogwarts).

În ciuda vremii urâte de afară, absolvenții Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și-au trăit cu bucurie și entuziasm momentul pentru care și-au stors neuronii în sesiuni timp patru ani.

Unii dintre absolvenți au ținut să marcheze momentul într-un mod original, afișând diverse mesaje pe toci sau doar ornându-le. Cel mai original mesaj a fost al unei absolvente, care a scris pe tocă în engleză că preferă Hogwarts, școala de vrăjitori frecventată de personajul Harry Potter. Alte înscripții au fost: ”Law school survivor”, ”Put God first” (Puneți pe Dumnezeu pe primul loc), ”You can Simi, but you can’t touch me” (Poți să mă vezi, dar nu poți să mă atingi), scrisă porecla Simi în loc de ”See me” sau ”I may be small, but I have big plans” (Poate sunt mic, dar am planuri mari). Mai mulți absolvenți au avut același scris – ”The one where …. graduate” (Cea în care absolvenște ….), doar prenumele fiind diferit.

Pe lângă diploma de absolvire, tinerii au primit și câte o statuetă cu zeița dreptății din mitologia greacă –  Themis.

Festivitatea a fost prezentată de absolvenții Bianca Horincar și Călin Rus, cel din urmă fiind și șeful de an. Mesajul conducerii facultății a fost transmis de către prodecanul Șerban Diaconescu, decanul Florin Streteanu lipsind din motive obiective. Absolventa cu cele mai bune rezultate la învățătură este Diana Bâlc, șefă de promoție.

Decanul de suflet al generației 2018 este profesorul Gheorghiță Mateuț, iar seminariștii de suflet au fost aleși Roxana Dan (judecător) și George Zlati (avocat).

Invitații speciali ai festivității au fost judecătoarea Elena Botezan de la Curtea de Apel Cluj, fostă șefă DNA Cluj, și tânărul avocat penalist Alexandru Rîșniță, care a sponsorizat evenimentul cu circa 10.000 de lei.

Vom reveni cu discursurile celor menționați mai sus. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns