fbpx

Țigări de contrabandă de 100.000 de euro, confiscate de polițiști la Jucu

Aproape 600.000 de ţigarete, în valoare de circa 100.000 de euro, au fost ridicate de către poliţiştii clujeni, în urma unui control în trafic. Conducătorul auto a fost reţinut pentru 24 de ore, iar autovehiculul cu care se efectua transportul a fost indisponibilizat.

 

Azi-noapte, în jurul orei 00:10, un conducător auto, de 38 de ani, din judeţul Maramureş, a fost oprit pentru control pe DN1 C, pe raza localităţii Jucu. Întrucât, comportamentul conducătorului auto le-a trezit suspiciuni poliţiștilor, s-a efectuat un control amănunţit al autoutilitarei cu care, conform afirmaţiilor şoferului, se transportau animale. Astfel, au fost descoperite 599.800 de ţigarete de contrabandă, cu o valoare totală de piaţă de circa 100.000 de euro.

Ţigările se aflau ascunse în compartimentul de transport marfă al autoutilitarei, în spaţii special create, prin dublarea pereţilor caroseriei autovehiculului. Spaţiul destinat transportului era amenajat cu fân şi materii fecale, pentru disimularea unui transport de animale.

De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că, vehiculul cu care se efectua transportul, nu era înmatriculat în România, având aplicate numere false. Autoutilitara a fost sigilată și indisponibilizată.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara unui antrepozit fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, contrabandă, precum şi punerea în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Totodată, prin ordonanţa organului de urmărire penală, s-a dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea luării unei măsuri preventive.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina