fbpx

Tată și fiu, arestați de Curtea de Apel Cluj pentru un jaf în Italia

Doi bărbați, tată și fiu, au fost arestați preventiv la Curtea de Apel Cluj, în baza unor mandate europene de arestare emise din Italia pentru tâlhărie și extorcare.

Cei doi bărbați au fost depistați de polițiștii din Bistrița-Năsăud.  Ei erau urmăriţi la nivel internațional în baza unor mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare italiene, pentru tâlhărie şi extorcare. În 10 iulie, polițiștii l-au prins mai întâri pe tatăl de 52 de ani, din Rodna. Apoi, în 13 iulie, fiul bărbatului, de 23 de ani, urmărit în baza unui mandat european de arestare pentru aceleaşi fapte ca şi tatăl său, a fost depistat de către poliţişti.

Aceştia erau căutaţi de autorităţile italiene întrucât sunt bănuiţi că ar fi pătruns în locuinţa unui italian, căruia i-ar fi sustras 400 de euro, folosind acte de violenţă. De asemenea, cei doi sunt bănuiţi că ar fi şantajat şi ameninţat persoane, pe care le-ar fi transportat la muncă în Italia.

Pentru depistarea bărbaţilor, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Persoanele în cauză au fost prezentate magistraţilor Curţii de Apel Cluj, care au dispus arestarea preventivă pentru 15 zile faţă de bărbatul de 52 de ani şi arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului.

Până la finalizarea procedurilor, cei doi au fost încarceraţi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă – Inspectoratul de Poliție Județean Bistriţa-Năsăud.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina