Acasă » PROCESE » Tânărul care l-a înjunghiat pe clujeanul cu spirit civic în trafic a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor
Tribunalul Cluj

Tânărul care l-a înjunghiat pe clujeanul cu spirit civic în trafic a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor

Parchetul Tribunalului Cluj l-a trimis în judecată pe tânărul care, la sfârșitul lunii mai, l-a înjunghiat pe un șofer ce i-a reproșat că a aruncat gunoi pe trapa mașinii în care se afla.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj  au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Marcel-Vlad Chita, arestat preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor .

Din rechizitoriul întocmit în cauză a rezultat următoarea situaţie de fapt:

”În data de 31.05.2017, în jurul orei 17:00, pe Calea Someşeni din Cluj-Napoca, inculpatul Chita Marcel-Vlad a avut o altercaţie fizică cu persoana vătămată Feurdean George-Alexandru, iscată de la un conflict spontan în trafic, ocazie cu care cei doi combatanţi s-au lovit reciproc cu pumnii, au continuat lupta la sol, circumstanţe în care inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate trei lovituri cu un cuţit tip briceag în zona spatelui, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare, la momentul evaluării medico-legale, 28-30 zile de îngrijiri medicale, una dintre leziuni fiind de natură să pună în primejdie viaţa victimei (penetrantă toracic şi cu interesare pulmonară).

La data de mai sus, persoana vătămată  se deplasa cu  autoturismul pe Calea Someşeni din Cluj-Napoca, pe sensul de mers către str. Cantonului – Calea Dezmirului. În faţa sa, în aceeaşi direcţie de deplasare, rula şi  autovehicul în care se afla si inculpatul. La un moment dat, victima a observat că din maşina din faţă s-a aruncat o punga pe trapă şi, fiind în mers, o parte din conţinutul acesteia, respectiv diverse gunoaie menajere au căzut pe capota autovehiculului persoanei vătămate.

Indignat de acest gest, persoana vătămată i-a claxonat pe cei din autovehiculul care rula în faţa sa, însă, după puţin timp, din nou au fost aruncate gunoaie din acel vehicul.

Văzând atitudinea persoanelor din acel autovehicul, persoana vătămată l-a depăşit şi a frânat în faţa acestuia, în mod gradual, determinându-l pe conducătorul auto martorul, Chita Martin, să oprească vehiculul. Persoana vătămată a declarat că autovehiculul marca Opel Vectra a oprit în spatele său la o distanţă de 3 m, el a coborât din maşină şi s-a îndreptat către acesta cu scopul de a le reproşa celor doi bărbaţi din vehicul comportamentul necivic de a arunca gunoaie din maşină. Discuţia a degenerat în adresarea reciprocă de cuvinte şi expresii injurioase, după care persoana vătămată şi inculpatul s-au luat la bătaie efectiv, totul culminând cu rănirea gravă a victimei Feurdean George-Alexandru.”

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Cluj. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina