fbpx

Tânărul care a lovit cu pumnul un polițist în Florești a încheiat acord de recunoaștere. Vezi pedeapsa

Tânărul care l-a lovit cu pumnul în față pe un polițist din Florești, pentru că i-a spus să dea muzica mai încet, a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției, primind o pedeapsă de 8 luni închisoare cu suspendare.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția, fără alte obiecțiuni, astfel că dosarul penal se încheie rapid. La numai 4 zile de la faptă, avem o pedeapsă stabilită, ce urmează să fie confirmată de un judecător.

”În dosarul penal cu nr. 5910/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, între procuror şi inculpatul H.M.A. (aflat în stare de arest preventiv) s-a încheiat, la data de 28.10.2020, un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind comiterea de către acesta din urmă a infracţiunii de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen. constând în aceea că în dimineaţa zilei de 25.10.2020, în timp ce se afla într-un apartament situat în com. Floreşti, jud. Cluj, inculpatul H.M.A. l-a lovit cu pumnul în faţă pe persoana vătămată T.T., poliţist în cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi care urmărea să ia măsurile necesare încetării tulburării liniştii publice produse de către inculpat şi alte persoane.”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca, Mirel Toader.

În cuprinsul acordului, s-au stabilit următoarele:

Condamnarea inculpatului H.M.A. la pedeapsa de 8 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, stabilindu-se un termen de supraveghere de 2 ani.

Inculpatul este obligat ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Inculpatul  este obligat să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria mun. Cluj – Napoca sau R.A.D.P. Cluj-Napoca.

Precizăm că acordul de recunoaştere a vinovăţiei va fi trimis instanţei de judecată din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca în vederea soluţionării acestuia.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns