fbpx
Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Tânăr judecător: ”Revolta oamenilor este de înțeles, nu?”
Judecător Alinel Bodnar

Tânăr judecător: ”Revolta oamenilor este de înțeles, nu?”

Tânărul judecător Alinel Bodnar de la Judecătoria Sectorului 3 București, absolvent de Cluj, cel care a ținut discursul la întâlnirea generației de magistrați 2018 cu președintele Klaus Iohannis, a scris pe Facebook despre libertatea de exprimare, pe care nici Jandarmeria nu poate să i-o încalce unui om, și despre ”propunerile legislative toxice” de la care au pornit protestele.

”Libertatea de exprimare îi dă dreptul oricărui om să-și arate indignarea față de persoanele care iau decizii în numele tuturor. Atât timp cât se consideră că deciziile luate de conducători nu respectă principiile fundamentale pe care este construită o societate, nimeni nu-l poate opri pe un cetățean responsabil. Nici chiar Jandarmeria nu poate să-i încalce această libertate! Este trist ce s-a văzut aseară pe alocuri. Dacă stai și te uiți cu atenție la întreaga desfășurare a evenimentelor poți ajunge să constați că violențele par să fi fost provocate sau cel puțin acceptate de jandarmerie, iar ei trebuie să clarifice acele împrejurări nefericite.

Cetățenii care-și exprimă opinia față de conducerea autorităților statului își dau seama ce consecințe dezastruoase vor avea unele modificări ale legislației penale și ale legilor justiției și este normal ca ei să tragă semnalul final de alarmă. Magistrații și alți specialiști ai dreptului au atras atenția pe toate căile legale despre consecințele dezastruoase ale unor modificări legislative, dar părerile lor nu au fost luate în considerare, fiind atacați și desconsiderați. Este de înțeles că atacurile au fost și sunt îndreptate împotriva oamenilor cu potențial deoarece ei sunt incomozi și deranjează foarte mult oriunde s-ar afla, iar astfel de oameni nu pot fi manipulați, pot face conexiuni, sunt împotriva imposturii și au abilități de înțelegere corectă a realității. Știm foarte bine că în cadrul dezbaterilor parlamentare s-a acționat arbitrar, s-a simulat dezbaterea onestă și s-a încercat reducerea la tăcere a profesioniștilor. Să stăm o clipă să ne amintim numai de modul în care decurgeau dezbaterile parlamentare în privința legilor justiției și ale legilor de modificare a codurilor penal și de procedură penală. Revolta oamenilor este de înțeles, nu?

Personal, chiar din momentul în care magistrații au ieșit să protesteze, mă așteptam ca propunerile legislative toxice să fie retrase. Dar nu s-a întâmplat asta pentru că ideile persoanelor care au propus noile modificări legislative au fost răspândite și transmise unei audiențe enorme, iar o parte a sistemului media comandat de oameni „puternici și certați cu legea” a impactat societatea, unele persoane fiind convinse că noua agendă este corectă, deși în fapt s-a conspirat împotriva valorilor democratice. Nu s-a renunțat pentru că prin aceste mijloace actorii noilor propuneri au devenit puternici și s-au crezut astfel invincibili. S-a luptat cu obstinație (și nerușinare?) să se intimideze, să se simuleze și să se creeze false majorități de opinie și să se spună în numele unor persoane așa zis persecutate de o anumită putere a statului că societatea își dorește adoptarea unei agende și că justiția trebuie reformată. Prin astfel de mijloace au vrut să-și asigure ei libertatea de acțiune, însă aceste persoane, care nu înțeleg că stau pe un scaun trecător al puterii, se înșală crezând că printr-un control dur al libertății de opinie își pot asigura propria lor libertate de acțiune.”, a scris tânărul magistrat Alinel Bodnar.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina