fbpx
Conferențiarul Paul Popoviciu, decanul Corina Buzdugan și prodecanul Rodica Diana Apan

Subiecte actuale la sesiunea națională de comunicări științifice de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj

Zeci de studenți și masteranzi din țară participă la Sesiunea națională de comunicări științifice de la Facultatea de Drept Cluj a Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir”. Lucrările prezentate sunt în domeniul dreptului penal, civil sau al drepturilor omului.

La sesiunea de comunicări participă studenți de la Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir”, Universitatea București, Universitatea ”Bogdan Vodă” Cluj-Napoca, Universitatea ”Petru Maior” Târgu Mureș. Studenții au ales subiecte de actualitate, precum ”Inaplicabilitatea măsurii de siguranță a confiscării extinse”, ”Subiecții infracțiunii de luare de mită” sau  ”Aspecte relevante privind paradisurile fiscale”. Toate titlurile AICI.

”De la prima ediție și până în prezent, noi, profesorii, am încurajat participarea cât mai numeroasă a studenților și masteranzilor la astfel de manifestări științifice, a căror rezultate sunt cuprinse în Revista juridică studențească, cercetarea științifică fiind un pas de pornire pentru orice tânăr care dorește să-și aprofundeze cunoștințele într-un anumit domeniu de studii. Prin astfel de conferințe, ne dorim să oferim studenților și masteranzilor posibilitatea de a-și dezvolta ideile, de a dezbate probleme controversate și nu în ultimul rând spiritul critic”, a spus decanul Corina Buzdugan în deschiderea sesiunii de comunicări științifice.

studenti si materanzi la dimitrie cantemir cluj

Secţiunile sesiunii sunt: Drept public I; Drept public II; Drept privat I; Drept privat II; Master I (drept public); Master II (drept privat) și o secţiune specială: Protecția drepturilor omului.

Organizatorii conferinței își propun promovarea cercetării ştiinţifice în rândul tinerilor, dezvoltarea abilităţilor de comunicare, argumentare, analiză şi sinteză. Articolele de cercetare din cadrul sesiunii vor fi publicate în Revista Juridică Studenţească.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Drept din Cluj-Napoca a Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”, în colaborare cu Asociaţia Ştiinţifică de Dreptul Proprietăţii Intelectuale,  Societatea Autorilor şi Editorilor Români de Opere Ştiinţifice – PERGAM şi Asociaţia Alumni Drept Cantemir Cluj. Partenerul editorial este editura Universul Juridic.

Comments

comentarii

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ploi și vânt puternic, de Sf. Andrei și 1 Decembrie, în Cluj. Zona de munte a județului intră sub avertisment de cod portocaliu de ploi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!