fbpx

Omul de afaceri Florian Walter, arestat preventiv în lipsă

Tribunalul Prahova a emis astăzi mandat de arestare preventivă pe numele patronului Romprest și al Universității Cluj, Florian Walter, care se sustrage urmăririi penale.

Solutia pe scurt: ”În baza art. 226 Cod proc. penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, şi în consecinţă: În baza disp.art.226 alin.1 şi 2 Cod proc. penală rap. la art. 223 alin. 1 lit. a, alin. 2 Cod proc. penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului WALTER FLORIAN, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru procuror si de la comunicare pentru inculpat.”

Inițial, Florian Walter a fost propus la arestare preventivă în 7 mai, alături de alți 15 inculpați, acuzați de evaziune fiscală în același dosar. Numai că Walter s-a făcut nevăzut înainte de perchezițiile procurorilor la firmă și la domiciliul său.

Ziarul ph-online.ro a scris, pe surse, că Walter ar fi fugit în Cuba, prin Franța, și că afaceristul si-a retras banii dintr-o banca locală în Monaco.

În 6 mai, Walter a fost dat in consemn la frontiera, reprezentantii DIICOT declarand ca “exista indicii cum ca este in tara si se sustrage urmaririi penale”. Prejudiciul adus Statului, estimat de procurori în dosarul DIICOT, este estimat la 4,5 milioane euro.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns