fbpx
Acasă » STUDENT LA DREPT » Studenții de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” au ”asaltat” liceele din Cluj cu educație juridică

Studenții de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” au ”asaltat” liceele din Cluj cu educație juridică

Cu Codul penal și manualul ”Legea pe-nțelesul tinerilor” în mână, studenții de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca predau educație juridică în tot mai multe licee, unde sunt primiți cu interes și entuziasm de elevi.

În ultimele trei zile, mai mulți studenți, dar și absolvenți de drept de la ”Dimitrie Cantemir”, care au ”brevet” de la judecătorul Cristi Danileț, cel care a inițiat mișcarea de educație juridică, au fost în mai multe licee din Cluj-Napoca.

În 29 mai, absolventul și masterandul Cristian Gîndac a ținut două lecții de educatie juridica la patru clase de elevi de la Liceul Tehnologic de Telecomunicații Augustin Maior din Cluj-Napoca. Elevii au fost din clasele a 10-a și a 11-a. La lecție au asistat și studentele la drept Titiana Laura (anul III), Bianca Şot și Dana Clonța (anul II), care doresc ca în viitorul apropiat să țină ele însele asemenea lecții.

În 30 mai, Cristian Gîndac și Laura Titiana au ținut două lecții de educatie juridica la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania. Cristi e absolvent de drept și împătimit de educație juridică. Studenta din anul III a fost la prima ei lecție predată. La prima oră a asistat colega ei Ioana Andreica, care a susținut ulterior prima ei oră de educație juridică la alt liceu.  La prima oră au fost elevii de la două clase de a 11-a, iar la a doua oră elevii de la două clase de a 10-a. Au fost abordate teme precum consumul de droguri, utilizarea Facebook, agresiuni sexuale, bullying.

În aceași zi, educația juridică a ajuns la Liceul ”Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca. Studenții Cătălin Moloce (anul 3), Ioana Andreica (anul 3) și Ciprian Simota (anul 1) au predat, pentru prima dată, un astfel de curs.

Ieri, Larisa Bobocea (anul 4) și Mihai Negustor (absolvent) au ținut o lecție de educație juridică la Liceul ”George Coșbuc”, la o clasă de a 11-a, iar la Liceul ”Gheorghe Șincai” au mers Bobocea și Denisa Cîrstean.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns