fbpx

Dosarul privind hotărârea CJ Cluj de schimbare a conducerii Aeroportului, suspendat până la pronunțarea CCR

Dosarul de contencios administrativ privind hotărârea Consiliului Județean Cluj de schimbare a conducerii Aeroportului a fost suspendat până la pronunțarea Curții Constituționale a României asupra unor prevederi din celebra OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Prefectul Județului a atacat în octombrie 2017 două hotărâri ale CJ Cluj privind schimbarea conducerii executive a Aeroportului. Instanța de contencios a Tribunalului Cluj a hotărât, în 31 mai, suspendarea cauzei până la pronunțarea CCR, adică minim un an și jumătate, potrivit unor specialiști în drept.

Soluția pe scurt: ”Dispune suspendarea judecatii in dosarul civil nr. 7270/117/2018 , in temeiul prevederilor art. 9 alin (2) din Legea nr. 554/2004, pâna la pronuntarea Curtii Constitutionale asupra exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 18 alin (1) si art .21 alin. (3) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a întreprinderilor publice

Cu drept de recurs pe toata durata suspendarii. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 31 mai 2018.”

Art. 18 alin. (1) – Prin actul de înființare sau, ulterior înființării, prin decizie a autorității publice tutelare se poate stabili că atribuțiile de conducere executivă a regiei autonome sunt delegate de consiliul de administrație unuia sau mai multor directori.

Art. 21 alin. (3) Directorii pot fi revocați oricând de către consiliul de administrație. În cazul în care revocarea survine fără justă cauză, directorul în cauză este îndreptățit la plata unor daune- interese, potrivit contractului de mandat. Pentru desemnarea noilor administratori se aplică, în mod corespunzător, prevederile art. 18.

Cererea de sesizare a CCR a venit din partea avocatului directorului general al Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo.

Interesant este că în același dosar este intervenient fostul director al Aeroportului Iași, Alexandru Anghel, om cu mare experiență în domeniul aviatic, care a candidat pentru un post în Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj, dar a fost respins de comisie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina