fbpx

Stoicescu: ,,Cred că readucerea SRI în dosare pare a fi singura cale de a ne corija pe noi, ăștia prea independenți”

Președintele Tribunalului Timiș, jud. Adriana Stoicescu, a reacționat la concluziile avocatului general CJUE în cauzele conexate ale asociaților magistraților pentru pronunțarea unei horărâri preliminare în interpretarea dreptului Uniunii cu privire la răspunderea magistraților și Inspecția Judiciară, concluzii care, în opinia acesteia au fost interpretate și mediatizate distorsionat și mincinos.

”Nimic nu îi este mai drag românului decât minciuna.

Că e una gogonată sau un adevăr spus pe jumătate, nu contează.

Să iasă cum vrem noi, în rest…potopul.

Au făcut valuri concluziile avocatului general CJUE, în cauzele ce privesc, printre altele, înființarea secției de investigare a infracțiunilor din justiție.

Ne spune avocatul general că ,,dreptul uniunii se opune înființării unei secții de parchet cu competență exclusivă pentru magistrați dacă înființarea nu este justificată de motive reale și suficient de importante și dacă nu este însoțită de garanții suficiente pentru a înlătura orice risc de influență politică asupra funcționarii și compunerii sale”.

Partizanii desființării sectței au jubilat instantaneu, transmițând că înființarea secției încalcă dreptul european.

Aceasta este o minciună.

Ne aflăm în fața unei opinii, nu a unei decizii a Curții, cu valoare interpretativă.

În al doilea rând, același avocat arată că ,,România are dreptul de a-și concepe după cum consideră de cuviință institutțile și procedurile naționale.”

Este greu de explicat unor sisteme de drept cum sunt cele occidentale cî, intr-o țară membrș UE, un deziderat firesc, așa cum ar fi trebuit să fie ofensiva anticorupție, s-a metamorfozat într-atât încât a deviat de la scopul său și a fost manipulată în interesul altora, până a devenit politică de stat.

Este greu să explici unor judecători europeni că ai avut mii de judecători interceptați pe mandate de siguranță națională, pentru că au existat denunțuri ale unor inculpați, dornici să își ușureze situația sau doar iubitori de răzbunare.

Este greu să explici cum s-au simtțt colegii anchetați, suspendați ani de zile, trăind de pe o zi pe alta, transformați peste noapte în dușmani ai poporului pentru ca, mai apoi, să li se spună că au fost victime colaterale.

Desigur că vor putea spune că numărul judecătorilor cercetați este mic și nu justifică înființarea unei secții.

Dar nu acesta trebuie să fie criteriul, ci unul atât de drag Europei, dreptul la o instanță imparțială: cât de impartîal poti fi, tu, jude in penal, când procurorul tău de caz, din dosarul de azi, mâine poate fi acuzatorul tău.

Vorbind despre garanțiile de independență, trebuie să știți că procurorii nu sunt independenți decât în dispunerea soluțiilor.

Potrivit Legii 303/2004, procurorii își desfășoară activitatea potrivit principiului legalității, al imparțialității și al controlului iererhic, SUB AUTORITATEA MINISTRULUI JUSTIÎIEI.

In același timp, judeăatorii sunt independenți și SE SUPUN NUMAI LEGII.

Judecătorii trebuie să ia decizii fără niciun fel de restricții, influențe, presiuni și amenințări, din partea oricărei autorități, inclusiv autorități judiciare.

Procurorii șefi DNA, DIICOT, procurorul general sunt numiți de președintele României, LA PROPUNEREA MINISTRULUI JUSTIȚIEI.

Singurul procuror șef sectie numit de plenul Consiliului Superior al Magistraturii, deci FĂRĂ nicio implicare politică, este cel al SIIJ.

Acum, stau și eu și întreb, ca un amărât de judecător de tribunal ce sunt.

Despre ce vorbim noi?

Când ai o secție specială, condusă de un procuror nenumit politic, ai o problemă, dar când timp de 20 de ani ai avut magistrați, judecători și procurori deopotrivă, cercetați de o sectțe condusă de un șef numit eminamente politic, a fost totul în regulă.

Eu zic așa: dacă vreți o justiție independentă, luați-vă măinile de pe SIIJ.

Cred că doare faptul că ies la iveală toate mizeriile ascunse sub preș.

Cred că doare că vedem fața hâdă a unora dintre noi.

Cred că readucerea SRI în dosare pare a fi singura cale de a ne corija pe noi, ăștia prea independenți, cei care am pierdut ,,calea cea bună”.

Veți scăpa curând de noi, nu am nicio îndoială…

Vetț avea justiția voastraă..

Dar vă rog!

Nu mai mințiți!”, a scris Adriana Stoicescu pe Facebook.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!