fbpx
Elena Botezan, în roba de procuror

Spaima politicienilor de la DNA Cluj vrea să fie judecător

Procurorul șef DNA Cluj Elena Botezan a cerut Consiliului Superior al Magistraturii transferul la Curtea de Apel Cluj ca judecător.

Cererea va fi analizată în ședința din 20 noiembrie a Secției pentru judecători din cadrul CSM.

botezan csm
Extras din lista ședinței Secției pentru judecători a CSM din 20 noiembrie

Elena Botezan este cea care i-a anchetat și trimis în judecată pe fostul primar Sorin Apostu, pe fostul vicepreședinte CJ Cluj, Radu Bica și pe fostul președinte CJ Cluj Horea Uioreanu.

Are o vechime ca procuror de peste 16 ani, indeplinind aceasta functie, succesiv, la Parchetul de pe langa Judecatoria Turda si de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca. In 15 decembrie 2005, a inceput sa lucreze ca procuror la DNA Cluj, cand era sef Crin Bologa.

Botezan conduce Serviciul Teritorial Cluj al Direcției Naționale Anticorupție de cinci ani. Ea a preluat funcția în vara lui 2009, după ce fostul șef, Laura Oprean, a fost delegată, la propunerea lui Daniel Morar, pe funcția de procuror șef adjunct al Direcției. In 2013, cand i-a expirat mandatul de trei ani, a fost reinvestita in functie de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Multe voci din sistemul judiciar spun că va fi succesoarea Codruței Kovesi la conducerea DNA.

Potrivit ultimei declarații de avere din 2013, ca și procuror șef al DNA Cluj, Virginia Elena Botezan a câștigat din salarii pe tot anul circa 110.000 lei. Un judecător cu experiență de la Secția Penală a Curții de Apel Cluj câștigă anual o sumă similară.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina