Șofer cu alcoolemie de 3,28 mg/l  alcool pur în aerul expirat pe o autostradă din România

Un șofer a fost prins la volan cu o alcoolemie de 3,28 mg/l, pe Autostrada Soarelui. Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au dat aproape 2.500 de amenzi în perioada 6 – 12 martie.

Pe 10 martie, polițiști Biroului de Poliție Autostradă A2 au prins un bărbat care a condus un autoturism beat. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat 3,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferului fiindu-i întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La aceeași dată, noaptea, a fost depistat un bărbat care conducea drogat un autoturism. Astfel, în urma testării cu aparatul Drugtest, s-a constatat că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive (cocaină). Șoferului i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Pe 9 martie seara, un bărbat a condus un autoturism, pe tronsonul de autostradă A1, situat între Boița și Sibiu, iar în urma verificărilor efectuate de către polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În 11 martie, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A2 au înregistrat cu aparatul radar, la km 20, calea 2, un autovehicul care circula cu 160 km/h. După momentul opririi, șoferul ar fi coborât de pe locul șoferului și ar fi mers prin fața autoturismului la locul pasagerului dreapta-față.

Atât șoferul, cât și pasagerul dreapta față au susținut că, în momentul opririi, la volanul autoturismului se afla pasagerul din dreapta-față, fapt care nu corespunde cu realitatea.

Ambele persoane au fost testate la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ulterior, au fost conduse la sediul Biroului de Poliție Autostrada A2, fiind testați cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină pentru țofer. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, întrucât, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, șoferul figura cu dreptul de a conduce anulat.

„Ca urmare a documentării complete a dosarului penal constituit și a administrării probatorului în cauză, începând cu data de 12 martie a.c., față de conducătorul auto, în vârstă de 42 de ani, din municipiul București, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore. Ulterior, la data de 12 martie a.c., Parchetul de pe Lângă Judecătoria Cornetu a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de conducătorul auto”, informează IGPR.

Comments

comentarii

Emil Boc a vorbit despre pronosticul său pentru Campionatul European de Fotbal. El a precizat că România a renăscut din nou în fotbalul european.... Citește mai mult
O nouă etapă în realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj, prin lansarea licitației pentru construcția propriu-zisă, lucrări evaluate la 2 miliarde de lei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns