fbpx

Senatorii și-au bătut joc de personalul auxiliar de specialitate din instanțe și parchete

În 2011, era inițiat un proiect de lege ”în procedură de urgență” privitor la statutul personalului de specialitate din instanțele judecătorești și parchete. În martie 2012 a fost adoptat de Camera Deputaților, iar în 8 iunie 2016 a fost respins definitiv de Senat. Respingerea a trecut neobservată de presă, dar în rândul grefierilor clocotește nemulțumirea.

În 2011, premierul de atunci Emil Boc semna expunerea de motive la inițiativa legislativă:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

In 27 martie 2012, proiectul de lege era adoptat de Camera Deputaților cu titlul: Lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, precum şi pentru modificarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Proiectul a fost trimis apoi la Senat, unde în aprilie 2012 s-a blocat. În mai 2015 (!!)  Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări depune raportul cu nr. 561-Negativ si  Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi depune raportul cu nr. 94-Negativ.

În 8 iunie 2016 (prima ședință după alegerile locale), senatorii au respins proiectul. Au votat ”da” 77,  ”nu” 19 și 11 abțineri. Mai trebuiau 4 voturi pentru a fi adoptat.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vestea a văzut ca o bombă peste grefierii care se tem să iasă public cu declarații de frica represaliilor din partea șefilor de instanțe. Grefierii consideră că există o discriminare între ei și magistrați, căci aceștia din urmă pot ieși la pensie după 25 de ani vechime. ”Urma să se decide ca la 25 ani vechime in specialitate sa putem iesi la pensie. Bine că judecătorul, politistul, bietul jandarm obosește si grefierii nu.”, ne-a spus o grefieră supărată, sub protecția anonimatului.

Comments

comentarii

Un bărbat de 34 de ani a fost căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă în data de 22 mai. Acesta a fost găsit mort în comuna Chinteni.... Citește mai mult
Programul „Fugi în curtea școlii” a revenit în Cluj-Napoca. Săptămâna aceasta copiii sunt invitaţi în curțile Școlii gimnaziale ,,Constantin Brâncuși" și Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu" pentru a participa la activități sportive.... Citește mai mult

Lasă un răspuns