fbpx

Șefa promoției 2018 de la Drept UBB Cluj: ”Societatea are nevoie ca generația noastră să se afirme”

Șefa promoției 2018 de la Facultatea de Drept UBB Cluj, absolventa Diana Bâlc, a avut un discurs apăsat la festivitatea de absolvire, despre principii, oameni care nu pleacă capul, democrație și stat de drept.  ”Societatea are nevoie ca generația noastră să se afirme”, a spus tânăra.

Diana Bâlc a spus că ceea ce s-a întâmplat în ultimul an a făcut să vorbească despre principii. Colegii acesteia de generație, care erau în tribuna stadionului Cluj Arena, au început să aplaude în timpul discursului, după ce șefa de promoție a spus de consolidarea democrației și a statului de drept.

”În acest moment aș dori să vă vorbesc despre principii. Despre principiile pe care le-am cunoscut alături de profesorii noștri și care ar trebui să ne îndrume în cariera juridică, dar și despre principiile pe care le-am descoperit și asumat personal prin filtrul conștiinței. Aș dori să vă transmit că în mod fatidic perioada în care ne permitem să punem greșelile pe seama inocenței și a libertății a luat sfârșit. Și acest lucru nu cred că este cauzat neapărat de faptul absolvirii, ci este cauzat de faptul că societatea are nevoie ca generația noastră să se afirme.

Este prea puțin important mediul în care ne vom desfășura activitatea, dacă vom profesa în domeniul juridic sau nu. Societatea românească, în anul centenarului, resimte nevoia acută de oameni! De oameni care nu se pleacă în fața tentațiilor, atacurilor și a presiunilor exterioare. Oameni și profesioniști care s-au format cu principii solide. Oameni care înțeleg că fiecare acțiune personală are un efect colectiv. Și că fiecare exemplu pe care îl dăm este o piatră pusă la temelia unei istorii. Aș vrea ca în acest moment să simțim importanța sarcinii pe care o căutăm împreună, aceea de a ne asigura că istoria pe care o scriem este una a consolidării democrației și a statului de drept (aplauze – n.red). Și nu una a ignoranței, nepăsării și compromisului. Fiți excelenți în ceea ce faceți! Fiți perfecționiști, exhaustivi și neobosiți!

Dedicați-vă energia, cunoștințele și conștiința în a vă urma profesia cu onoare și demnitate. Aveți curajul de a deschide ochii în fața realității, aveți curajul de a vă exprima și a transmite mesajele care trebuie transmise. Dovediți prin puterea exemplului personal că vom rămâne aceeași generație de juriști frumoși și incoruptibili, pe care domnul profesor Mateuț o regăsea cu bucurie în sala de curs. Vă propun să avem puterea de a demonstra tuturor profesorilor, familiilor noastre și nouă înșine că ne-am păstrat limpezimea gândirii, demnitatea și buna credință. Vă propun să avem curajul și puterea de a ne întâlni aici peste 10 ani fără ca vreunul dintre noi să avem capul plecat.”, a spus Diana Bâlc.

Mai jos puteți urmări întregul discurs:

Comments

comentarii

Lasă un răspuns