fbpx

Kovesi, cu ochii înlăcrimați după revocare: ”Corupția poate fi învinsă. Nu abandonați!”

Procurorul Laura Codruța Kovesi a susținut o conferință de presă după ce a aflat că a fost revocată de la conducerea DNA Cu ochii înlăcrimați, aceasta le-a transmis un mesaj românilor: ”Corupția poate fi învinsă. Nu abandonați!”

Înainte de a începe declarațiile Kovesi, procurorii din DNA au apărut cu toții în zona unde era montat pupitrul de la care a vorbit fosta lor șefă și au stat pe tot parcursul conferinței în spatele ei.

“După 6 ani la conducerea Parchetului General şi 5 ani, o lună şi 24 de zile în funcţia de procuror-şef DNA, vă spun: Nimic nu poate fi pus în balanţă faţă de continuarea acestei lupte. Căci această luptă este una pentru apărarea societăţii faţă de infractori pericoluşi. Da, sistemul judiciar trece printr-un moment dificil. Toţi ştim asta căci am văzut cu toţii ce mai rămâne din legile penale.

Am văzut cu toţii forma adoptată în Parlament în ceea ce priveşte Codul Penal şi Codul de Procedură penală. Am făcut şi noi observaţii, a făcut şi ÎCCJ, CSM şi PÎCCJ. Este de bun simţ să observăm că voinţa politică în acest moment nu este pentru o justiţie eficientă, ci este pentru blocarea anchetelor şi pentru blocarea justiţiei. Noi, procurorii, nu putem duce o luptă politică. Ne interzice legea. Pledoaria noastră este însă pentru o legislaţie stabilă, pledoaria noastră este pentru o legislaţie în care procurorii să fie independenţi. Independenţa procurorilor este o valoare incoruptibilă. DNA este o instituţie matură, profesionistă, care a demonstrat că îşi îndeplineşte atribuţiile indiferent de provocări. Aşa că, dragi colegi, nu abandonaţi, continuaţi să vă faceţi treaba şi nu abandonaţi”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

”După 6 ani la conducerea Parchetului General și încă 5 ani, 1 lună și 24 de zile la conducerea DNA vă spun că nimic nu poate fi pus în balanță față de continuarea acestei lupte, căci ea este una pentru apărarea societății de infractori periculoși.

Da, sistemul judiciar trece printr-un moment mai dificil. Toți știm asta, căci toți am văzut ce va mai rămâne din legile penale ale țării. Am văzut forma adoptată în Parlament, am reacționat și noi cu observații, și Înalta Curte, CSM-ul, Parchetul General, dar dincolo de opiniile profesionale, este de bun simț să observăm că în acest moment voința politică nu este pentru o justiție eficientă ci pentru blocarea justiției și a anchetelor.”, a mai spus Kovesi.

Aceasta le-a mulțumit tuturor procurorilor cu care a lucrat: ”Vă mulţumesc tuturor pentru curajul vostru, pentru profesionalism, pentru rezistenţă şi dârzenia de care aţi dat dovadă în lupta cu infracţionalitatea. Vă mulţumesc că aţi mers înainte, indiferent cât de atacaţi, umiliţi am fost în faţa societăţii şi a familiilor, târâţi în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra. Am putut doar să sesizăm CSM pentru apărarea adevărului”.

La final, fosta șefă DNA a avut un mesaj pentru cetățenii români: ”Corupția poate fi învinsă, nu abandonați!”.

”Și vouă vă mulțumesc pentru tot ce am făcut împreună. La revedere”, au fost ultimele cuvinte ale lui Kovesi de al conferință, după care a fost aplaudată de foștii colegi.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina