Acasă » ȘTIRI » Secretarul Comisiei speciale, Steluța Cătăniciu: ”Comisia de la Veneția nu are ce să constate peste CCR”

Secretarul Comisiei speciale, Steluța Cătăniciu: ”Comisia de la Veneția nu are ce să constate peste CCR”

Secretarul Comisiei speciale parlamentare în domeniul justiției, deputatul și avocatul Steluța Cătăniciu (ALDE) a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, referitor la sesizarea Comisiei de la Veneția privind cele trei legi ale justiției că ”nu are ce să constate peste Curtea Constituțională a Românie”

Întrebată de reporterul Clujust.ro dacă nu o îngrijorează sesizarea Comisiei de la Veneția, Steluța Cătăniciu a răspuns: ”Nu ma ingrijoreaza pentru ca nu are ce sa constate peste Curtea Constitutionala a Romanie, cu atat mai mult cu cat ministrul Justitiei, fost judecator la CCR, este membru al Comisiei de la Venetia. Textele de lege au fost bine reglementate, in prezenta asociatiilor profesionale ale magistratilor. Comisia de la Venetia nu ar avea motive să aiba un punct de vedere negativ. Chiar daca ar exprima un astfel de punct de vedere, nu ar mai avea efect, pentru ca legile vor intra in vigoare cu girul CCR.”

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările Legilor Justiţiei propuse de PSD şi ALDE. PNL a folosit în acest demers o cale extraordinară de sesizare a Comisiei de la Veneţia prin intermediul Comisiei de Monitorizare a APCE.

Partidul Naţional Liberal a afirmat că, în aceste condiţii, CCR va trebui să ţină cont de opinia Comisiei de la Veneţia în privinţa modificărilor aduse Legilor Justiţiei, aşa cum a ţinut cont şi în alte cazuri. „Parcursul legilor Justiţiei va trebui să aştepte acum punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia”, susţin liberalii.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns