fbpx
Acasă » DIN ȚARĂ » O femeie acuzată de DIICOT că a obligat minore să se prostitueze a fost parte vătămată într-un dosar similar

O femeie acuzată de DIICOT că a obligat minore să se prostitueze a fost parte vătămată într-un dosar similar

O femeie pusă sub acuzare azi de DIICOT Bistrița-Năsăud că ar fi obligat minore să se prostitueze a fost parte vătămată într-un dosar similar acum șapte ani. Atunci, ea a reușit să fugă dintr-o casă din Italia, unde fusese sechestrată pentru a se prostitua.

”La data de 26.04.2018 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Moldovan Doiniţa-Maria,  Pop Florin-Marius și Rotund Sever-Viorel,  pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori și complicitate la trafic de minori.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016, inculpaţii au recrutat mai multe minore pe care le-au găzduit în mai multe locaţii din municipiul Bistriţa, determinându-le să practice prostituţia cu diferiţi clienţi racolaţi prin intermediul unei platforme de publicitate online, categoria matrimoniale-escorte.”. se arată în comunicatul DIICOT.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului  Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Doinița-Maria Moldovan a fost parte vătămată într-un dosar de trafic de persoane de acum șapte ani de la DIICOT Târgu-Mureș cu șase inculpați și mai multe femei ca părți civile.

”La data de 22.07.2011 la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Tg-Mureș a fost depusă plângerea penală a numitelor M. R. C, M G și Moldovan Doinița Maria toate din localitatea Hodac, jud. Mureș, prin care acestea au cerut tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor care le-au racolat prin înșelăciune și transportat în străinătate în scopul de a le exploata prin obligarea la practicarea prostituției. (…) Inculpata Rîmba Aurelia Floarea le-a racolat pe cele trei persoane vătămate, promițându-le locuri de muncă în Italia, în agricultură, la cules de fructe, locuri de muncă unde urmau să fie foarte bine plătite (cu circa 4,60 euro/oră), pe lângă acestea promițându-li-se cazarea și masa gratuite, cele trei părți vătămate având doar obligația să achite contravaloarea transportului, respectiv câte 100 de euro. Inculpata Rîmba le-a precizat celor trei părți vătămate că, în cazul în care doreau să ocupe aceste locuri de muncă, trebuiau să-i achite un comision de 200 euro fiecare. (..)

Odată ajunse în Italia, părțile vătămate au fost așteptate de o persoană de sex masculin, care le-a dus într-o casă mare, cu mai multe dormitoare, și le-a încuiat acolo.

La câteva ore după aceea, bărbatul a revenit, fiind însoțit de alți trei bărbați, și le-a cerut părților vătămate să întrețină relații sexuale cu ei, moment în care părțile vătămate au început să plângă și să refuze categoric acest lucru.

Bărbații care veniseră pentru sex, văzând care era starea părților vătămate, s-au certat cu cel care-i adusese acolo și au plecat, iar părțile vătămate au fost din nou încuiate în casă, după ce au fost amenințate cu un pistol și lovite cu piciorul de acel bărbat.

Cele trei victime au rămas încuiate în casa respectivă circa două zile, timp în care au reușit să trimită un mesaj telefonic soțului persoanei vătămate Moldovan Doinița Maria, iar acesta le-a cerut, tot printr-un mesaj, să plece urgent din acel loc.

Cele trei părți vătămate au reușit să fugă din acea casă, pe geamul de la baie, după care au călătorit cu mai multe mijloace de transport până au ajuns în localitatea Caserta unde, cu ajutorul unor cunoscuți, au reușit să se urce într-un microbuz și să se întoarcă în România.”, se arată în dosarul judecat în 2012.

Instanța din Mureș a admis actiunea civila a Doiniței Moldovan si a obligat pe inculpata Rîmba sa-i plătască suma de 500 euro.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns