Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Instanța Tribunalului Mureș a respins acțiunea judecătoarei Anca Groza împotriva mea
jud. Anca Groza

Instanța Tribunalului Mureș a respins acțiunea judecătoarei Anca Groza împotriva mea

Instanța Tribunalului Mureș a respins acțiunea în răspundere delictuală a judecătoarei Anca Groza de la Tribunalul Cluj împotriva subsemnatului pentru publicarea unui articol care o viza. Astfel, doamna Groza nu primește nici 0,0001 lei din cei 50.000 de euro, pe care i-a cerut cu tupeu și la intimidare. Este o sentință favorabilă mie și presei corecte în general.

”În România te bucuri că câștigi și dacă ai dreptate deplină”, mi-a spus un prieten astăzi după ce i-am împărtășit vestea că am câștigat pe fond procesul cu judecătoarea Anca Groza. Într-adevăr mă bucur că am avut parte de o judecată dreaptă, cu toată că m-am adversat cu o colegă de breaslă a judecătorului care a pronunțat sentința. Mă bucur că am demonstrat instanței, care m-a interogat, că am fost de bună credință și că mi-am făcut doar datoria de jurnalist, publicând informații interesante din două sentințe. Cea mai tare întrebare din interogatoriul propus de reclamantă mi s-a părut Cum am verificat informațiile? Am răspuns simplu: Ce era de verificat din moment ce vorbim de sentințe judecătorești? Să verific dacă sunt false sau ce?

Inițial, am spus că mă voi apăra singur, dar avocații de la Chiriță și Asociații s-au oferit să mă ajute și nu puteam să refuz o astfel de mână intinsă. Vreau să mulțumesc public avocatelor Raluca Colcieri și Oana Chiriță care au lucrat în dosar. N-am cunoscut până acum o avocată care să creadă atât de mult în dreptul la liberă exprimare al presei precum doamna Chiriță. Bineînțeles acest drept trebuie exercitat cu bună credință, potrivit jurisprudenței CEDO invocate în dosar. De asemenea, apreciez curajul celor de la Chiriță și Asociații de a se băga în luptă cu o judecătoare care judecă dosare la Tribunalul Cluj în care ei sunt avocați, existând riscul unor repercusiuni. Și doamna Groza a fost reprezentată de o casă de avocatură.

Sentința poate fi atacată cu apel, dar sper ca doamna Groza să mă scutească de drumurile la Mureș, să-și dea seama, măcar în ultima clipă, că nu are dreptate și să se resemneze. Pe Clujust.ro se scriu articole bine documentate și de interes public.

Alin Golban

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina