fbpx

S-au deblocat posturile vacante din cadrul unor instituţii din sistemul justiţiei şi din cadrul Curţii de Conturi. Președintele României a promulgat legea

Existența a 337 de posturi vacante de toate categoriile în statele de funcții ale instanțelor judecătorești și a 250 de posturi vacante în cadrul Curții de Conturi au grăbit promulgarea legii de aprobare a ordonanței de urgență care prevede organizarea de concursuri pentru posturile vacante blocate de starea de alertă.

Președintele României a semnat marți, 16 martie 2021, Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 183/2020 privind desfășurarea pe perioada stării de alertă a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul unor instituții din sistemul justiției, precum și din cadrul Curții de Conturi.

Textul legii, recent promulgate, este următorul:

..Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 183/2020 privind desfăşurarea pe perioada stării de alertă a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul unor instituţii din sistemul justiţiei, precum şi din cadrul Curţii de Conturi
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Articol unic. – Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 183 din 22 octombrie 2020 privind desfăşurarea pe perioada stării de alertă a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul unor instituţii din sistemul justiţiei, precum şi din cadrul Curţii de Conturi, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 997 din 28 octombrie 2020, cu următoarele modificări:

1. Titlul ordonanţei de urgenţă se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Ordonanţă de urgenţă privind desfăşurarea pe perioada stării de alertă a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice”

2. Articolul unic se modifică și va avea următorul cuprins:
Articol unic. ‒ Prin derogare de la dispozițiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfășura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021.

Expunerea de motive se poate vizualiza aici.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina