fbpx

S-a cerut recuzarea judecătoarei care a amendat avocatul cu diabet, dar a fost respinsă

Avocatul milionarilor Gruia Stoica și Vasile Didilă a cerut, la termenul cu scandal, când un avocat cu diabet a leșinat în sală, recuzarea judecătoarei, dar cererea a fost respinsă, în 4 martie, de către alt magistrat de la Tribunalul Iași.

Avocații fraților Stoica și Didilă, patronii Grup Feroviar Român, au cerut recuzarea judecătoarei care l-a amendat pe un avocat în vârstă, ce era din oficiu, pentru că a vrut să plece pe motiv că îi era rău.

Soluția privitoare la cererea de recuzare: ”În baza disp. art.67 si art.68 alin. 2 din Codul de procedura penala rap. la art.64 alin.(1) lit. f) din Codul de procedura penala respinge, ca nefondate, cererile de recuzare a doamnei judecator Stefan Georgiana Livia, formulate în dosarul penal nr.8056/99/2015 al Tribunalului Iasi la termenul de judecata din data de 25.02.2020, de inculpatul Didila Vasile si de partea responsabila civilmente S.C. Rapid Com Rail S.R.L., prin aparator ales si de inculpatul Gruia Stoica si de partea responsabila civilmente Grup Feroviar Roman S.A., prin aparator ales. Fara cale de atac, conform disp. art.68 alin.7 din Codul de procedura penala. Solutionata în camera de consiliu astazi, 04.03.2020.”

Georgiana Livia Ștefan a fost numit în funcția de judecător, prin decret prezidențial, în anul 2014.

Avocatul care a cerut recuzarea, Marius Striblea, ne-a confirmat că un motiv al cererii este incidentul cu avocatul Potomeanu: ”Am formulat trei cereri de recuzare. Au fost in legatura cu atitudinea/conduita judecatorului fata de toti aparatorii, inclusiv si mai ales fata de dl. Potomeanu.”

L-am întrebat pe avocatul Striblea, care este și vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România, ce a făcut în timpul ședinței până să leșine colegul? ”Evident ca am intervenit in favoarea colegului meu, lucru pe care il atesta chiar acesta in plangerea adresata Baroului Iasi.”, ne-a răspuns. Într-adevăr, plângerea lui Gheorghe Potomeanu către Baroul Iași se încheie cu ”mulțumiri domnului avoact Striblea Marius, care a intervenit în apărarea mea”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina