fbpx

Un avocat a cerut să plece din sală că îi e rău, judecătoarea l-a amendat. ”Mi s-a pus în pericol viața de o manieră brutală”

Incident grav la Tribunalul Iași. Un avocat în vârstă a cerut să plece din sala de judecată pentru că îi era rău, însă judecătoarea l-a amendat. ”Mi s-a pus în pericol viața de o manieră brutală”, susține avocatul în plângerea depusă la Baroul Iași, prezentată de site-ul Dezvaluirea.ro.

Incidentul s-a petrecut in 25 februarie, la ultimul termen de judecata din dosarul in care frații Gruia Stoica și Vasile Didilă au fost trimiși in judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat si evaziune fiscală. După ce termenul de judecată anterior, s-a amânat din cauză că avocatul lui Didilă, Marius Striblea, a depus cerere de amânare, instanța a chemat pentru Didilă ca avocat din oficiu pe Gheorghe Potomeanu.

Insa, la ultimul termen s-a prezentat apărătorul ales al lui Didila si prin urmare nu mai era necesară si prezenta avocatului din oficiu. Ședința de judecată a inceput la ora 14.00, iar la 16.30 avocatul Potomeanu s-a dus la microfon si a rugat-o pe judecatoare  să-i permită să parasească sala pe motiv că se simte rău. Răspunsul a fost o amendă, după cum se arată în sesizarea avocatului.

„Consider că mi s-a pus în pericol viața de o manieră brutală, lipsită de respect și de omenie față de ființa umană, fără a vorbi de calitatea de avocat, fiind pus într-o situație în care eram foarte aproape să-mi pierd viața, datorită suferinței cronice – diabet – și a unei căderi mari de glicemie.

Am rugat pe doamna judecator Ștefan Georgiana, in jurul orei 16.30 să-mi permită să părăsesc sala din motive de sănătate, aratandu-i că imi este foarte rău, în conditiile in care asistenta juridică a tuturor inculpatilor era asigurata de avocați alesi si eu eram din oficiu. Pentru inculpatul meu, asigura asistență juridică era dl. av Striblea Marius în calitate de avocat ales.

Deși am facut această solicitare în mod cu totul politicos, doamna judecător Ștefan Georgiana, a răspuns de genul <<Stai jos îți dau amendă>> și chiar mi-a dat o amenda judiciară în sumă de 5.000  lei”, a aratat avocatul iesean, in sesizarea inregistrată în 28 februarie 2020 la Consiliul Baroului Iași.

Dupa ce s-a incheiat pledoaria unuia dintre aparatori, avocatul iesean, in varsta de 70 de ani a rugat-o din nou pe judecatoare sa-i permita sa paraseasca sala, dar aceasta a refuzat incă o data. In cele din urma la 18.30 a lesinat.

Fiul avocatului, care este medic, a ajuns in scurt timp la Tribunal, a intrat in sala de judecata de unde si-a scos tatăl și i-a acordat îngrijiri medicale.

Avocatul vrea să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns