clujust.ro

RIL adims privind litigiile de funcție publică vizând stabilirea/acordarea drepturilor salariale

Funcționarii publici se pot adresa direct instanţei de contencios administrativ pentru drepturile salariale neacordate.

Minuta deciziei nr.22/14.09.2020 Completul pentru soluţionarea Recursurilor în interesul legii:

”Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Braşov. În litigiile de funcţie publică vizând obligarea angajatorului la plata unor drepturi salariale neacordate, precum şi atunci când angajatorul nu a emis un act administrativ ori actul respectiv nu a fost comunicat funcţionarului public, acesta se poate adresa direct instanţei de contencios administrativ, fără a fi necesar ca anterior sesizării instanţei să fi solicitat angajatorului acordarea aceloraşi drepturi.

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 14 septembrie 2020.

Prin sesizarea Curţii de Apel Braşov nr.250/39/05.06.2020 s-a solicitat pronunțarea asupra:,,Aplicabilitatea Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004 cu modificărileși completările ulterioare, reprezentând dreptul comun în materia contencioslui administrativ, în litigiile de funcție publică vizând stabilirea/acordarea drepturilor salariale.”

Atașăm sesizarea.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Un bărbat care a fost reținut de polițiști pentru că a violat o minoră în Cășeiu, județul Cluj, a dispărut înainte să fie emis mandatul de arestare. Acum Poliția îl caută, dar acesta nu este de găsit.... Citește mai mult
Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!