fbpx

Reuniunea Mediatorilor din Transilvania, cu nume importante din magistratură și poliție

Evenimentul Reuniunea Mediatorilor din Transilvania, care începe mâine, are printre speakeri nume importante din rândul magistraților și din poliția clujeană.

Reuniunea Mediatorilor din Transilvania este la prima ediție. ”Această reuniune să dorește a fi una dinte cele mai importante manifetări din toată România a mediatorilor. Cu siguranță va fi, din punct de vedere profesional, a noastră, a ardelenilor. Bineînțeles, ne-am concentrat să aducem speakeri și coordonatori de workshop-uri de cea mai bună reprezentativitate a instituțiilor cu care noi mediatorii intrăm direct în lucru atunci când ne desfășurăm profesia. Mă refer aici la judecători, procurori, polițiști, notari, avocați sau reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate publice.

Suntem la prima ediție și vom dori ca edițiile viitoare să fie din ce în ce mai structurate și aglomerate, atât ca prezență a mediatorilor, cât și a participanților care vor presta ca invitați în conferințe și sesiuni de workshop. ”, a spus Aurelian Cătălin Negreanu, organizator al evenimentului.

Printre speakeri sunt președintele secției penale de la Curtea de Apel Cluj, Valentin Chitidean, președintele secției a III-a de la Curte de contencios administrativ și fiscal, Liviu Ungur, judecătoarea Adina Lupea-Aghiniță de la Secția penală a Curții de Apel Cluj, procurorul Violeta Trăistaru de la Parchetul Curții de Apel Cluj și șeful Poliției Municipiului Cluj-Napoca, comisar-șef Marcel Bonțidean.

Am început cu Cluj-Napoca întrucât este considerat capitala medierii din România datorită acordurilor de mediere, atât cantitativ, cât și calitativ, o capitală susținută și de magistrați și de societatea civilă și de instituțiile publice. Ediția a doua va fi la Brașov, urmând celelalte reședințele de județ din Transilvania. Consiliul de Mediere a încheiat anul trecut și anul acesta protocoale atât cu Consiliul Superior al Magistraturii, cât și cu Parchetul General pentru asemenea conferințe, simpozioane, mese rotunde ”, a spus Alin Romulus Păcurar, organizator.

Evenimentul se bucură de sprijinul Corpului Profesional al Mediatorilor. ”Poziția mea este de a sprijini orice eveniment care se desfășoară în județul Cluj pe tema medierii și în acest domeniu pentru că este în interesul nostru și în avantajul nostru al tuturor.”, a precizat  Laura Pop, vicepreședinte al Corpului Profesional al Mediatorilor din Judeţul Cluj.

Reuniunea Mediatorilor din Transilvania are loc în perioada 7-8 aprilie in Cluj-Napoca și are rolul de a promova in rândul societății civile instituția medierii, ca formă alternativă la justiția clasică, prin soluționarea conflictelor și litigiilor, pe cale amiabilă, în condiții de imparțialitate, neutralitate și confidențialitate.

Comments

comentarii

HOROSCOP 22 septembrie 2021. Gemenii nu reușesc să își respecte programul, iar Leii sunt confuzi de la primele ore ale dimineții.... Citește mai mult
CNCAV a publicat marți o listă a orașelor din România în care certificatul de vaccinare este obligatoriu, deoarece rata de infectare COVID-19 a trecut de 3 la mie.... Citește mai mult
Clujenii vor putea zbura în Dubai din luna noiembrie, conform unor informații oferite oficialii Aeroportului din Cluj.... Citește mai mult
Un animal de companie este este o responsabilitate mare pentru oameni, existând foarte multe alimente toxice pentru ei.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!