fbpx

Renate Weber a invocat încălcarea Constituției în acțiunea depusă la CAB împotriva Hotărârii Parlamentului. Vezi acțiunea!

Renate Weber a atacat la secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București Hotărârea Parlamentului din 16 iunie, prin care a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului.

Weber a cerut Curții anularea Hotărârii Parlamentului nr.26 din 16 iunie și suspendarea efectelor actului administrativ până la soluționarea definitivă a cauzei.

Extras din acțiune: ”Autorităţile publice au obligaţia constituţională de cooperare şi colaborare interinstituţională loială, adică cu bună-credinţă, in spiritul respectării literei şi spiritului legii şi in sensul atingerii scopului protejat de lege, şi nu în sensul contrar, al impiedicării reciproce sau al blocării activităţii unei instituţii ale statului, Constituţia şi legile oferind suficiente instrumente prin care acestea pot indeplini această obligaţie (a se vedea Decizia nr. 875 din 19 decembrie 2018, publicată in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1093 din 21 decembrie 2018, paragrafele 96 şi 97). Or, modul de poziţionare a Parlamentului faţă de normele Constituţiei denotă o nesocotire a obligaţiei de respectare a Constituţiei şi a normelor legale derivate, ceea ce este contrar obligaţiei de loialitate constituţională rezultate din art. 1 alin. (5) din Constituție.

În opinia noastră, Hotărârea Parlamentului nr. 36/2021, din perspectiva argumentelor mai sus indicate, a fost adoptată cu încălcarea prevederilor Legii fundamentale şi a art. 9 alin. (2) din Legea nr. 36/1997, republicată, motiv pentru care am formulat prezenta cerere.”

VEZI AICI ACTIUNEA COMPLETĂ

Comments

comentarii

Arsurile la stomac sunt o formă de indigestie care apare atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, tubul care leagă stomacul de gât. Oamenii pot să se refere la arsuri la stomac și ca reflux acid, iar boala de reflux gastroesofagian este rezultatul arsurilor la stomac frecvente și neplăcute.... Citește mai mult
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT într-un dosar de corupție cu zeci de inculpați. Primarul acuză faptul că trimiterea sa în judecată are loc chiar în momentul depunerii candidaturilor.... Citește mai mult

Lasă un răspuns