fbpx

Reguli de siguranță pentru cumpărături online sigure INFOGRAFIE

Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj a transmis un set de reguli de siguranță pentru cumpărături online sigure în scopul de a evita fraudele pe internet.

Pentru a cumpăra în siguranţă de pe internet şi a nu deveni victimă a fraudelor online, poliția vă recomanndă să ţineţi cont de următoarele reguli:

  • Cumpără din surse sigure! Cumpără de la firme sau magazine pe care le cunoşti sau pe care le-ai folosit şi verifică rating-ul vânzătorilor de pe site-urile de comerţ online;
  • Fii atent la plăţile recurente! Înainte de a furniza datele cardului pentru a plăti un serviciu cu reînnoire, informează-te cum poţi să încetezi serviciul plăţilor recurente.
  • Mulţi comercianţi online îţi vor cere aprobare pentru a stoca informaţiile tale de plată! Gândeşte-te de două ori înainte să iei o decizie şi fii sigur că ai înţeles riscurile pe care le implică!
  • Foloseşte carduri de credit atunci când cumperi online! Majoritatea cardurilor de credit au politici stricte în ceea ce priveşte siguranţa clienţilor. Dacă nu primeşti ceea ce ai comandat, emitentul cardului îţi va returna banii!
  • Asigură-te că transferul informaţiilor se face în mod securizat! Verifică existenţa simbolului de tip lacăt în bara URL şi foloseşte un protocol HTTPS sau SSL atunci când navighezi pe internet.
  • Păstrează întotdeauna documentele referitoare la plăţile pe care le-ai efectuat online! Acestea pot fi folosite pentru stabilirea termenilor şi condiţiilor vânzării sau pentru a face dovada că ai plătit pentru bunuri.

 

Comments

comentarii

Astăzi, 28 februarie, „U” Cluj va înfrunta campioana României, Farul Constanța, pe Cluj Arena, în runda 28 din Superliga.... Citește mai mult
Datorită conținutului său de vitamina K, persoanele care iau anumite anticoagulante își pot pune întrebarea dacă ar trebui să evite consumul de varză kale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!