fbpx

Noi tensiuni în CSM. Chiș către Baltag: ”Ați putut trece peste faptul că ne-au făcut șobolani!”

Discuții tensionate astăzi în ședința Consiliului Superior al Magistraturii, după ce judecătorul Gabriela Baltag a cerut dezbaterea unui raport privind DNA.

Potrivit stiripesurse.ro, procurorul Codruț Olaru a precizat că documentul respectiv trebuie să fie discutat în Secția pentru Procurori a Consiliului.

“E vorba de un raport care nu a fost dezbatut de Secția pentru Procurori și vizeaza exlcusiv activitatea DNA pe o perioada de timp relativ veche 2016 – semestrul I 2017”, a explicat Codruț Olaru.

“Pe mine mă interesează strict discutiile pe solutii de achitare in niste înscrisuri oficiale, note de informare”, a spus Gabriela Baltag.

“Noi aparam punctual independenta sistemului fata de diverse manifestari, nu aparam global. Cer amânarea discutări acestui punct, căci nu am raportul, așa cum unii colegi au cerut data trecută cu privire la cererea de apărare a independenți justiției față de declarațiile de la acel miting”, a afirmat Andreea Chiș.

“Înteleg ca pentru dvs independenta instantelor nu e o prioritate. (..) Nu pot sa trec peste acest lucru, peste faptul ca deciziile unor judecători sunt netemeinice”, a declarat Gabriela Baltag.

“Dar ati putut sa treceti data trecuta peste faptul ca ne-au facut sobolani”, a replicat Chiș, cu referire la afirmațiile de la mitingul PSD, cu privire la care s-au amânat dezbaterile și luarea unei decizii în CSM pentru ziua de azi.

Revenim cu înregistrarea video a ședinței.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns