fbpx

Redarea speranței: Concertul masiv al trupei ,,Love of Lesbian” la Barcelona, cu 5.000 de spectatori

Concertul de sâmbătă al trupei ,,Love of Lesbian”, de la Palau de Sant Jordi, a încântat 5.000 de spectatori care au dansat și au fredonat melodiile cu masca pe față, a redat speranța promotorilor și a publicului pentru ca marile evenimente să revină și să devină realitate în vara asta.

Primul concert masiv din timpul pandemiei, ce a primit undă verde de la PROCICAT (departamentul de protecție civilă din Catalonia) și a fost avizat de o echipă medicală care a supravegheat organizarea evenimentului, a avut loc fără incidente semnificative și după supunerea tuturor participanților la un test antigen.

Spectacolul a avut loc fără incidente semnificative și după supunerea tuturor participanților la un test rapid antigen (TAR)

Astfel, muzicienii, organizatorii, publicul și alte categorii de personal au transformat Palatul Sant Jordi din Barcelona într-o super bulă de 5.000 de oameni care au reușit să cânte și să danseze fără a fi nevoiți să păstreze distanța de siguranță.

Doar 6 din cele 5.000 de persoane cu bilete de intrare și care au fost supuse testului rapid au avut rezultate pozitive pentru Covid-19 și nu au putut participa.

Participanților li s-a luat temperatura și li s-au livrat măști FFP2 din partea organizatorilor, la intrarea în locație, fiindu-le pus la dispoziție și gel hidroalcoolic.

Publicul a avut acces la bar și la toalete, fără restricții.

Concertul a început cu 30 de minute întârziere din cauza controalelor de acces, controale care au încetinit intrarea participanților la locul de desfășurare a concertului, rezultatul negativ al testului rapid fiind prezentat de fiecare persoană printr-o aplicație pe mobil.

Test antigen pentru participanții la concertul „Dragostea pentru lesbiene”

Test antigen pentru participanții la concertul „Love of Lesbian” de Alex Garcia

Trupa și-a început concertul cu piesa ,,Nimeni pe stradă”, după care a trecut în revistă unele dintre cele mai mari hit-uri ale lor, precum „1999”, „Acolo unde obișnuiam să țipăm”, „John Boy”, „Când nu mă vezi” și „Sub vulcan.”

În declarații adresate presei, Marc Ramentol, secretarul general al Ministerului Sănătății din Catalonia s-a arătat entuziasmat de faptul că studiile clinice precum cele folosite pentru concertul de sâmbăta aceasta permit „să se deschidă ușile și să se recupereze normalitatea vieții culturale respectând maximele garanții legale.”

Conform La Vanguardia, acesta a susținut că cetățenii sunt dornici să recupereze spațiile și evenimentele culturale după „un an de măsuri restrictive care limitează viața socială”, lucru care, asigură acesta, are un impact negativ în special asupra tinerilor.

Testul experimental este promovat de platforma ,,Festival for Safe Culture” și se bazează pe studiul clinic de pionierat al ,,Sala Apolo” organizat de ,,Primavera Sound” și Fundația de luptă împotriva SIDA și a bolilor infecțioase, desfășurat pe 12 decembrie 2020.

https://twitter.com/PalauSantJordi/status/1375879048186986501/video/1

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina