fbpx

Recurs anulat pentru că primarul Boc a delegat pe altcineva să-l semneze în locul lui

Curtea de Apel Cluj a anulat recursul formulat de primarul Emil Boc într-un litigiu de urbanism pe motiv că primarul a delegat pe altcineva să semneze cererea de recurs.

 Cabinetul de avocatură Păun Ciprian Adrian, care a reprezentat reclamanții împotriva primarului, a transmis următoarele:

”Curtea de Apel Cluj a sancționat Primarul Municipiului Cluj-Napoca cu nulitatea recursului promovat într-un litigiu de urbanism admițând excepția lipsei dovezii calității de reprezentant invocată de echipa noastră. Strategia noastră a fost de invocare a excepției de nelegalitate a actului de delegare în baza căruia Primarul a delegat competența de semnare a recursului din prezentul dosar. Curtea de Apel Cluj ne-a admis excepția de nelegalitate și în consecință a anulat recursul Primarului ca fiind semnat de o persoană fără calitate! Vom posta motivarea după ce primim Decizia Curții de Apel Cluj!

Aceeași strategie a fost validată de Tribunalul Cluj într-un alt dosar de urbanism în care instanța a admis excepția de nelegalitate a delegării din partea Primarului a dreptului de a semna Intâmpinarea către Secretarul Municipiului Cluj-Napoca. Strategia de lucru pe acest tip de dosare a fost opera colegilor avocat Bianca Chirila, avocat Andreea Rad și avocat Vlad Pleșa.”

Primarul are de plătit cheltuilei de judecată de peste 4.000 de lei doar în recurs.

Soluția Curții pe scurt:

”Admite exceptia de nelegalitate invocata de intimati si constata nelegalitatea Dispozitiei Primarului Municipiului Cluj-Napoca nr. 2501/28.06.2016.

Admite exceptia lipsei dovezii calitatii de reprezentant, invocata de intimati.

Anuleaza recursul formulat de recurentul Primarul Municipiului Cluj-Napoca impotriva Sentintei civile nr. 2417 din 5 septembrie 2018, pronuntata de Tribunalul Cluj in dosarul nr. 618/117/2018, pe care o mentine in intregime.

Obliga recurentul sa plateasca intimatilor C. N si C. A-L suma de 4.165 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecata in recurs.

Definitiva si executorie.

Pronuntata in sedinta publica azi, 6 mai 2019.”

La fond, Tribunalul a admis în parte cererea formulată de doi soți, care doar cereau să li se analizeze dosarul pentru o autorizație de constructie.

Obliga pârâtul de rd. 1 (Primarul – n.red) sa analizeze pe fond documentatia depusa de catre reclamanti cu privire la emiterea autorizației de construire pentru imobil”, se arată în sentința menținută de Curte și rămasă definitivă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina