fbpx

Goana #Rezist după Dăncilă prin Cluj. Incidente cu jandarmii. S-a strigat: ”Jandarmeria apără hoția!” FOTO/VIDEO

De ziua Europei, circa 100 de protestatari #Rezist au alergat între trei locații unde era așteptat premierul Viorica Dăncilă pentru a o huidui și a scanda împotriva guvernării.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 13 în fața Casei de Cultură a Studenților, unde era programată prima oprire a Vioricăi Dăncilă la Cluj. Dar, surpriză, Dăncilă s-a dus la complexul Mercur din cartierul Gheorgheni, unde există un birou parlamentar PSD, și a luat masa la restaurantul din incintă.

Vicorica Dăncilă la complexul Mercur (foto stiridecluj.ro)

Între timp protestatarii de la CCS aflau din presă că Dăncilă este la Mercur și au înțeles că nu mai vine în acea locație. Următoarea vizită din programul premierului era la Insititutul Oncologic, astfel că protestatarii #Rezist au mers în fața spitalului. (Pentru cel care ne-a întrebat în live de unde știm că sunt de la #Rezist, precizăm că unii aveau insigne cu #Rezist și ne-au spus că sunt de la Umbrela Anticorupție Cluj). Insititutul a fost încercuit de jandarmi. Pe lângă pancartele protestatarilor din stradă, a apărut o pancartă și la unul din geamurile spitalului, pe care scria: ”Anatomia patologică Cere spor maxim, condiții decente de muncă și locuri de muncă”

După ora 14.30, coloana oficială a ajuns la spital, dar Dăncilă & Co. au intrat prin capela institutului. După huduielile din zonă, protestatarii s-au întors la intrarea principală, unde au avut un conflict cu jandarmii, care i-au împins.

Dăncilă a plecat de la Institutul Oncologic după ora 15 pe cu totul altă poartă, cea dintre strada Victor Babeș, și a mers la sediul rectoratului Universității de Medicină și Farmacie Cluj, unde a avut parte de o nouă rundă de huiduieli și scandări, dar pe care le-a auzit din confortul limuzinei și din depăratare, în timp ce intra în Universitate pe la subsol.

La plecare, Dăncilă s-a plâns jurnaliștilor de ”violența protestatarilor”.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/guv.ro/videos/293167318258707/” width=”600″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina