fbpx

Reacția vehementă a judecătorului Danileț după ce încă o tânără a fost ucisă de fostul iubit. Ce spune despre polițiști

După ce încă o tânără a fost ucisă de fostul iubit, de data aceasta în județul Gorj, judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj spune că ”ar fi bine să se acorde maximă atenţie şi atunci când se reclamă infracţiuni precum ameninţarea, hărţuirea  sau când poliţia e chemată să intervină în certuri domestice ”

”Aud foarte des de situaţii în care oamenii reclamă faptul că sunt ameninţaţi sau hărţuiţi, dar că poliţia nu ia măsuri. Am avut şi în familie o astfel de situaţie în care victimei i s-a spus că, până agresorul nu trece la faptă, poliţia nu are ce să facă. Probabil prin faptă unii înţeleg “agresiune fizică”. Ei bine, nu e aşa! Fapta este şi cea interzisa de lege care nu presupune contact fizic.

Cunosc poliţişti cu simţul datoriei, extrem de dedicaţi. Dar sunt unii care au reticenţe să depună efort în a proteja victimele.

Or, oamenii trebuie să poată merge liniştiţi pe stradă, spre serviciu, acasă. Nimeni nu le poate crea o stare de frică, de temere prin urmărire, supraveghere sau apelare insistentă. Apărarea imediată a drepturilor cetăţenilor este în mâna poliţiştilor. De intervenţia lor neîntârziată poate depinde uneori libertatea sau chiar viaţa unei persoane!

Ar fi bine să se acorde maximă atenţie şi atunci când se reclamă infracţiuni precum ameninţarea – art. 206 C.pen, hărţuirea – art 208 C.pen sau când poliţia e chemată să intervină în certuri domestice – ordinul de protecţie provizoriu se emite acum de poliţie – art. 28 Legea 217/2003, iar cercetarea unor infracţiuni violente comise în familie se urmăresc din oficiu de către poliţişti – art. 199 al. 2 C.pen.”, a scris Danileț pe Facebook.

Potrivit Observatornews.ro, o tânără de 19 ani din Gorj a murit de mâna fostului iubit, dar şi ignorată de autorităţi. Fata a depus mai mai multe plângeri la poliţie pe numele bărbatului de 21 de ani. I s-ar fi spus însă că, pentru a se putea face ceva, trebuie prins în flagrant. Aseară, tânăra a fost înjunghiată de mai multe ori chiar în faţa casei părinţilor ei. După ce s-a despărţit de Raymund, Ionela a fost urmărită, ameninţată şi terorizată. Tânărul de 21 de ani n-a acceptat că, după un an şi jumătate, iubita lui nu vrea să mai fie cu el.

Amintim și cazul din vara anului trecut din Cluj-Napoca, pentru care tânărul autor al cimei a fost condamnat recent la închisoare pe viață.

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!