fbpx

Rata incidenței COVID-19 în Cluj-Napoca a trecut de 3! Mâine se decide dacă se trece la scenariul 3

Rata incidenței cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în Cluj-Napoca este acum 3,02. Mâine, 20 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență decide dacă se trece la scenariul 3 (roșu).

”Mâine vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidenta pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși avem un numar foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evolueaza cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță.

Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pt cinematografe și instituțiile de cultură.

Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidenta pentru a lua masuri.”, a precizat prefectul județului, Mircea Abrudean.

Rata incidenței în localitățile din județul Cluj

Comments

comentarii

Lasă un răspuns