fbpx

Procurorul General Gabriela Scutea a obținut anularea adopției în calitate de adoptat

Procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Gabriela Scutea, la vârsta de 29 de ani, în anul 2002, a obținut în instanță anularea adopției în calitate de adoptat.

Informațiile au ieșit la iveală acum din cauza unor neconcordanțe privind datele de naștere ale Gabrielei Scutea din documente oficiale.

”Am fost adoptată când am fost minoră și am anulat adopția în 2002. În 2005, pe baza unui nou certificat de naștere, am revenit la identitatea născută în Sighișoara cu părinții firești. Nu am evidența actelor depuse în care era necesar locul nașterii/părinții, nu știu de ce a apărut diferența în intervalul 2010-2019. Din anul 2005, repet, am actele cu Sighișoara”, a transmis Scutea către ziarul Libertatea.

”În perioada respectivă, legislația nu era atât de strictă cum este în prezent. Practic, un major putea obține destul de ușor anularea adopției, totul depindea de interpretarea judecătorului dacă este în interesul acelei persoane sau nu.” a explicat un judecător sub anonimat.

În prezent, pe actualul Cod civil, anularea adopției de către persoana adoptată se poate face dacă cei care au adoptat-o se fac vinovați de atentat la viața acesteia sau au fost condamnați la cel puțin 2 ani de închisoare cu executare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns