Săptămâna trecută, judecătorul fondului i-a dat voie fostului șef teritorial ISCTR, Rareș Pop, să meargă în pelerinaj la Muntele Athos, dar DNA Cluj a atacat încheierea cu contestație și a avut câștig de cauză la Curtea de Apel.
Bucuria lui Rareș Pop la gândul că va merge să se roage la Muntele Athos, unde a fost cândva și Gigi Becali, a durat doar câteva zile. Curtea de Apel Cluj a admis contestația procurorilor DNA Cluj împotriva încheierii judecătorului de la Tribunalul Cluj.
Solutia pe scurt: ”În baza art. 425 ind.1 pct. 2 lit. a C.proc.pen., admite contestaţia declarată de către DNA – Serviciul Teritorial Cluj împotriva încheierii penale nr. 138/I/19.11.2015 a Tribunalului Cluj, pe care o desfiinţează, în parte, şi, rejudecând: Respinge, ca nefondată cererea formulată de către inculpatul Pop Rares Vasile privind încuviinţarea deplasării sale în perioada 10 – 14 decembrie 2015, în Grecia – Muntele Athos şi cu privire la ridicarea obligaţiei de a nu lua legătura în mod direct sau indirect cu martorele KC O şi PAI. Menţine restul dispoziţiilor încheierii atacate. Obligă inculpatul să achite în favoarea statului suma de 50 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului în contestaţia formulată de către D.N.A. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 02 decembrie 2015.
DNA Cluj s-a opus deplasării pe motiv că Muntele Athos e o locație întinsă, mult prea general identificată, și nu ar exista posibilitatea ca inculpatul să fie supravegheat. Procurorii au precizat că acesta ar putea să ia legătura cu martorii din dosar și că nu se știe cine mai merge în excursie și la ce mănăstire.
Pe Facebook și-a anunțat prezența la pelerinaj și președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan.
Avocatul care l-a reprezentat pe Pop în această chestiune, Anatol Pânzaru, a precizat că există un control clar al traseului pelerinilor, că aceștia primesc un permis de la biserica organizatoare a pelerinajului și doar cu permis se intră în zona sacră. De asemenea, permisul este vizat la fiecare mănăstire, iar traseul e stabilit clar de organizatori.
Rareș Pop, fostul șef teritorial ISCTR, este judecat pentru abuz în serviciu și luare de mită.
În cazul unui inculpat din dosarul Transferoviar care a primit acord să meargă la Londra la fiul lui, DNA Cluj nu a formulat contestație.