fbpx

Raport expertiză: Casa unui medic cunoscut din Cluj se suprapune cu trotuarul. Primăria nu se supără

Raportul de expertiză tehnică întocmit în procesul dintre un medic cunoscut din Cluj și vecinul lui arată că imobilul celui dintâi se suprapune parțial cu limita vecinului, dar și cu trotuarul, motiv pentru care Primăria Cluj-Napoca a fost introdusă în proces. Numai că cei de la Primărie îi țin partea medicului.

Vecinii medicului Marcel Tanțău, specialist în gastroenterologie, l-au chemat în judecată încă din 2016, cerând ”constatarea nulității absolute parțiale” a înscrierii în Cartea Funciară și reînscrierea în CF a suprafețelor și limitelor reale.

Raportul de expertiză tehnică arată suprapunerilor imobilului pârâtului (Marcel Tanțău – n.red):

”În urma celor doua suprapuneri se constata ca terenul proprietate parat suprapune partial si cu numerele topografice 3503 si 3597.

In anexa nr. 11 se prezinta situatia existenta in baza de date grafica a OCPI Cluj Napoca , respectiv limitele imobilelor aflate in Iitigiu dupa cum sunt inregistrate in baza de date grafica a OCPI Ciuj Napoca Conform acestei anexa imobilul se suprapune cu numarul cadastral 3884 si 1415 .

In anexa nr. 12 se suprapune situatia existenta rezultata din masuratori pentru cele doua imobile afalate in litigiu pe planul de cadastral cu imobilele inregistrate in baza de date grafica OCPI Cluj Napoca , in urma acestei suprapuneri se constata că inscrierea celor doua imobile in baza de date grafica a OCPI Cluj Napoca nu respecta situatia existenta in teren , acest fapt duce la suprapunere virtuala intre cel doua imobile aflate in litigiu

In urrna verificarilor efectuate prin intocmirea anexelor mai sus prezentate si a schitelor- planurilor depuse , respectiv anexele nr. 5-8 rezulta faptul ca exista neconcordante intre limitele imobilului proprietate parat dupa cum sunt folosite fata de limitele numerelor topografice care îi corespund , respectiv 3538/3 si 3511 si totodată fată si de înscrierea in baza de date grafică a OCPI Cluj Napoca. (…)

Între limitele imobilului cu nr. cadastral 4020 după cum au fost recepționate în baza de date grafică OCPI Cluj și a limitelor stabilite conform planului de carte funciară față de folosința actuală sunt neconcordanțe, repsectiv această neconcordanță după cum este prezentată în anexa nr.13 duce la suprapunere virtuală cu imobilul cu nr. cadastral 14151, la suprapunere reală cu limitele drumuui existent – str. Minerilor și la suprapunere reală cu nr. cadastral 3884”, se arată în raport.

Anexa 13 din raport

Recent, municipiul Cluj-Napoca, prin primar Emil Boc, a depus note scrise în care combate expertiza prin faptul că toate proprietățile sunt aliniate. Numai că în CF-urile vechi nu erau și tocmai asta e problema.

”Un alt aspect evidențiat de către expert este faptul că dacă ne raportăm la planurile ediției 1941 proprietățile în litigiu, la această dată, cuprind din punct de vedere topografic și o parte din suprafața str. Minerilor identificată cu nr. topo.3502 aspect pe care dacă îl corelăm cu proprietățile din vecinătate se poate observa că acesta este scos din situația faptică existentă în teren, respectiv că toate proprietățile au un aliniament/front continuu la strada, nu cum rezultă din corelările celor două planuri – cel de la OCPI și cel de la cartea funciară ediția 1941 pentru proprietățile analizate”, precizează Primăria.

Cea mai bună dovadă că situația actuală nu este cea corectă este faptul că vecinul celălalt al medicului (nu cel din proces) și-a făcut casa în aliniament cu a lui și s-a urcat pe canal, astfel că cei de la Compania de Apă Someș au fost nevoiți să mute locația căminului (vezi foto)

Municipalitatea îi ține partea medicului deși conform expertizei casa lui e pe 8 mp din domeniul public, justificând ca oricum Tantau nu are toată suprafața care ii apare in CF și practic este în regulă să ia de la Stat.

Suprapunere pe calculator

Notele scrise depuse de Primărie

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [81.15 KB]

Primăria îl ”victimizează” pe medic cu 30 mp scoși din burtă 

Cei de la Primărie au trecut în notele scrise că suprafața din teren deținută de Tanțău este de 367 mp, în timp ce în raportul de expertiză scrie clar 397. Practic oamenii lui Boc au întors cifra 9 și au scos o diferență de 68 mp, în loc de 38 mp, în minus față de înscrisurile CF. Practic, din poziția primăriei, casa medicului nu se mai suprapune cu nimic, toată suprafața fiind în fapt de doar 367 mp, ceea ce este evident eronat.

Extras din poziția primăriei: 367 mp

 

Extras din raport expertiză: 397 mp

 

În întâmpinarea depusă la dosar, avocatul medicului a precizat că acțiunea vecinului este lipsită de interes.

Ultimul cuvânt îl va avea instanța care judecă de patru ani acest litigiu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina