fbpx

Procurorul Ulici a vrut să amâne analizarea cererii de a pleca din DNA , dar secția CSM nu a fost de acord

Procurorul șef DNA Baia Mare, Ioan Ulici, a vrut să amâne analizarea cererii de a pleca din DNA , dar secția pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a fost de acord și a hotărât încetarea activității acestuia în structura anticorupție.

Procurorul aplaudac de la DNA Baia Mare, care și-a dat demisia după articolul Clujust.ro privind premierea lui de către Consiliul Județean Maramureș, a vrut să o mai lungească. Secția pentru procurori din CSM a hotărât ca procurorul Ioan Ulici să revină la Parchetul Tribunalului Maramureș la începutul toamnei.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins cererea de amânare a analizării solicitării de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – Biroul Teritorial Baia Mare a domnului procuror şef ULICI IOAN şi a hotărât încetarea activităţii acestuia la Direcţia Naţională Anticorupţie – Biroul Teritorial Baia Mare, începând cu data de 01.09.2018 şi revenirea domnului procuror ULICI IOAN la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 01.09.2018.

De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea din funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a domnului procuror ULICI IOAN, începând cu data de 01.09.2018.”, se arată pe Ordinea de zi soluționată a Secției pentru procurori din CSM.

Secția a luat astăzi în discuție Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de domnul şef ULICI IOAN de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie.

O posibilă explicație pentru cererea de amânare ar fi că Ulici aștepta revocarea șefei DNA Laura Codruța Kovesi, cea care, spun sursele Clujust, i-a cerut să-și dea demisia după ce s-a afișat alături de politicieni PSD la evenimentul unde a fost premiat.

Amintim că Ulici a clasat de două ori un dosar privind tăieri ilegale masive de pădure din zona Borșa, cu prejudiciu de peste 1 milion de euro, în care este implicat un fost consilier local PSD, Lupu Horj.

Comments

comentarii

HOROSCOP 22 septembrie 2021. Gemenii nu reușesc să își respecte programul, iar Leii sunt confuzi de la primele ore ale dimineții.... Citește mai mult
CNCAV a publicat marți o listă a orașelor din România în care certificatul de vaccinare este obligatoriu, deoarece rata de infectare COVID-19 a trecut de 3 la mie.... Citește mai mult
Clujenii vor putea zbura în Dubai din luna noiembrie, conform unor informații oferite oficialii Aeroportului din Cluj.... Citește mai mult
Un animal de companie este este o responsabilitate mare pentru oameni, existând foarte multe alimente toxice pentru ei.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!