fbpx

Procurorul Mihaela Iorga: ”Dinu Pescariu a făcut denunț împotriva unui fost prim-ministru”. Să fie Boc?

Procurorul revocat din DNA, Mihaela Moraru Iorga, a spus, astăzi, în ședința de plen a CSM, unde a mers alături de Doru Țuluș pentru a susține contestațiile, că omul de afaceri Dinu Pescariu a făcut denunț împotriva unui fost prim-ministru pentru trafic de influență.  Având în vedere că denunțurile lui Pescariu de care se știa până acum vizau foști ministri din Guvernul Boc, cel mai probabil premierul la care se referă Iorga este Emil Boc.

În contextul în care a susținut că cererea de revocare a sa este un adevărat fals intelectual, procuroarea Mihaela Iorga a precizat că în documentul emis de Kovesi nu apare și faptul că Dinu Pescariu a denunțat un posibil trafic de influență comis de un fost prim-ministru. ”De ce atâtea neadevăruri?”,  spus Iorga. Aceasta s-a plâns și de faptul că la momentul discutării revocării de către Secția pentru procurori din CSM ”nu ni s-a dat timp pentru apărare. Nu am acces la documente, nu am cum să vă aduc denunțul lui Pescariu. Secția pentru procurori avea posibilitatea să solicite aceste documente. Este o vădită lipsă de imparțialitate a doamnei procuror-șef”

Amintim că Dinu Pescariu a făcut denunțuri în dosarul ”Microsoft” împotriva foștilor miniștri Elena Udrea, Vasile Blaga și Valerian Vreme, pe atunci colegi de partid și de Guvern cu Emil Boc.

Și al doilea procuror revocat din DNA, Doru Țuluș, a spus că nu a existat un termen de apărare și că cererea de revocare nu e completă: ”Se susține că numitul Ciupitu Marin a fost pus sub control judiciar. Kovesi știa că în 30 iunie s-a ridicat controlul judiciar, nu a scris asta în cererea de revocare.” Țuluș a precizat pe final că acestea sunt consecințele unui document realizat cu maximă rea-credință.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina