fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Procurorii mai au o zi să depună candidaturi pentru funcții de șef la șapte structuri DNA din țară, între care și Cluj
DNA Cluj

Procurorii mai au o zi să depună candidaturi pentru funcții de șef la șapte structuri DNA din țară, între care și Cluj

Procurorii mai au timp până în 5 septembrie, ora 16, să-și depună candidaturile pentru funcții de șef la șapte structuri DNA din țară, între care și serviciul teritorial Cluj. CSM a decis astăzi că șefa DNA Cluj, Anca Mărincean, își va continua activitatea în cadrul structurii după încetarea mandatului.

Direcția Națională Anticorupție desfășoară procedura în vederea ocupării următoarelor posturi vacante de procuror șef serviciu/birou:

Structura centrală:
– procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe;
– procuror șef al Serviciului tehnic;
– procuror șef al Serviciului informațiilor clasificate si de centralizare a datelor privind corupția;

Structura teritorială:
– procuror șef al Serviciului Teritorial Alba Iulia;
– procuror șef al Serviciului Teritorial Bacău;
– procuror șef al Serviciului Teritorial Constanta;
– procuror șef al Serviciului Teritorial Cluj;
– procuror șef al Biroului Teritorial Baia Mare;
– procuror șef al Serviciului Teritorial Pitești;
– procuror șef al Serviciului Teritorial Târgu Mureș.

Procurorii care doresc să-și depună candidatura, se pot înscrie până la data de 05 septembrie 2018, ora 16,00, la cabinetul procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Procedura de numire a procurorilor în funcțiile de conducere prevăzute la art. 55 din Legea nr.303/2004, este reglementată prin Regulamentul privind transferul și detașarea judecătorilor și procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor și procurorilor în alte funcții de conducere, precum și numirea judecătorilor în funcția de procuror și a procurorilor în funcția de judecător, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.193/2006, publicată în Monitorul Oficial nr. 329 din 12 aprilie 2006, modificată prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr.727/2009, publicată în Monitorul Oficial nr. 313 din 12 mai 2009, Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.355/2011, publicată în Monitorul Oficial nr. 392 din 03 iunie 2011 și Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.432/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 394 din 08 mai 2018.

Cererea va fi însoțită de un curriculum vitae, declarațiile prevăzute de art. 49 alin. (11) rap. la art. 48 alin. (11) din Legea nr. 303/2004, un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care candidează, 10 lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care și-a desfășurat activitatea și orice alte înscrisuri considerate relevante, potrivit prevederilor art. 21 din regulament.

După consultarea colectivului de procurori, cu respectarea confidențialității opțiunilor și a avizului consultativ al Colegiului de conducere, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție înaintează propunerea de numire în funcțiile de conducere vacante, Consiliului Superior al Magistraturii.
În conformitate cu prevederile art. 21 din regulament candidații vor susține un interviu în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit dispozițiilor art. 55 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, numirea în funcțiile de procuror șef serviciu și procuror șef birou în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singură dată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, astăzi, ”continuarea activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj, a doamnei procuror ANCA GABRIELA MĂRINCEAN, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef al Serviciului teritorial Cluj din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, începând cu data de 09.09.2018.”

Anca Mărincean nu s-a înscris până astăzi la concurs pentru încă un mandat, dar mai are un pic de timp să se hotărască.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns