Acasă » ȘTIRI » Procesul dintre COTAR și UBER a fost suspendat

Procesul dintre COTAR și UBER a fost suspendat

Procesul în care Confederația Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a dat în judecată UBER a fost suspendat.

Tribunalul București a suspendat, în 21 martie, procesul cu obiect acțiune în concurență neloială dintre COTAR și compania UBER.

Soluția pe scurt: ”Suspenda, in temeiul art. 413 alin. 1 pct. 1 din C.pr.civ judecarea prezentei cauze pana la solutionarea definitiva a cauzei cu nr. 3331/3/2018 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Cu drept de recurs pe toata durata suspendarii, recursul urmand a se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a Civila.”

Dosarul cu numărul 3331/3/2018 până la soluționarea căruia a fost suspendat litigul COTAR-UBER este la secția de contencios administrativ si fiscal de la același tribunal și are ca obiect ”anulare act administrativ hot nr.626/19.12.2017”. Este vorba de o hotărâre a Consiliul General al Municipiului București privind serviciul public de transport în regim de taxi.

Reclamanta în acest dosar este firma Star Taxi App SRL contra Consiliului General al Municipiului București. Intervenienți sunt Camera Națională a Taximetriștilor din România, D Artex Star, Auto Cobalcescu, Cristaxi Service și persoana fizică Nicoleta Stan

În 14 decembrie, și acest dosar privind hotărârea CGMB a fost suspendat, fiind sesizată Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

”Admite cererea de sesizare a CJUE cu intrebare preliminara formulata de reclamanta. In temeiul dispozitiilor art.267 din TFUE, sesizeaza Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu urmatoarele intrebari preliminare:

1. Prevederile Directivei 98/34/CE (art.l pct.2), astfel cum a fost modificata prin Directiva 98/48/CE si ale Directivei 2000/31/CE (art.2 lit.a) care prevad ca serviciul societatii informationale este “serviciul prestat in scopul obtinerii unei remuneratii, la distanta, prin mijloace electronice si la solicitarea individuala a beneficiarului serviciului” trebuie interpretata in sensul ca, o activitate de tipul celei prestate de STAR TAXI APP SRL (respectiv serviciul ce consta in punerea in legatura directa, prin intermediul unei aplicatii electronice, a clientilor taxi cu soferi de taxi) trebuie considerata un serviciu specific societatii informationale si al economiei colaborative (tinand cont de faptul ca STAR TAXI APP SRL nu indeplineste criteriile avute in vedere de CJUE in paragraful 39 din Cauza C- 434/15 referitoare la Uber pentru a fi transportator)?

2. In situatia in care STAR TAXI APP SRL este considerat serviciu al societatii informationale, prevederile art.4 din Directiva 2000/31/CE, art.9,10 si 16 din Directiva 2006/123/CE precum si art.56 din TFUE introduc activitatea STAR TAXI APP SRL sub incidenta principiului libertatii de a presta servicii? in caz afirmativ, acestea se opun unei reglementari de tipul HCGMB nr.626/19.12.2017 pentru modificarea si completarea HCGMB nr. 178/2008 privind aprobarea regulamentului cadru, a caietului de sarcini si a contractului de atribuire in gestiune delegate pentru organizarea si executarea serviciului public de transport local in regim de taxi-art.I, II, III, IV si V?.

3. In cazul in care Directiva 2000/31/CE este aplicabila in ceea ce priveste serviciul prestat de STAR TAXI APP SRL, limitarile prevazute de un stat membru in privinta libertatii de a presta serviciul electronic, prin impunerea, in ceea ce priveste serviciul, a obligatiei de a detine autorizatie sau licenta, constituie masuri valide care reprezinta derogari de la art.3 alin.2 din Directiva 2000/31/CE, in conformitate cu art.3 alin.4 din aceeasi directiva?

4. Prevederile art.5 din Directiva 2015/1535 se opun adoptarii fara notificarea prealabila a Comisiei Europene a unei reglementari de tipul HCGMB nr.626/19.12.2017 pentru modificarea si completarea HCGMB nr. 178/2008 privind aprobarea regulamentului cadru, a caietului de sarcini si a contractului de atribuire in gestiune delegate pentru organizarea si executarea serviciului public de transport local in regim de taxi-art.I, II, III, IV si V?

in temeiul art. 412 alin.l pct.7 CPC, suspenda judecarea prezentei actiuni, pana la pronuntarea de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene a hotararii preliminare.

Cu recurs pe toata durata suspendarii.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina