fbpx
sursa foto bizlawyer.ro

Primul vicepreședinte român al Curții Internaționale de Arbitraj. Vezi cu ce avocat din Cluj colaborează

Avocata Crenguţa Leaua, originară din Mureș, a fost numită vicepreşedinte al Curţii Internaţionale de Arbitraj, urmând să preia funcţia la 1 iulie. Crenguța conduce o casă de avocatură din București, cu care colaborează cu cabinetul avocatului clujean Ciprian Păun. Acesta a și felicitat-o pe Facebook.

Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris este condusă de un preşedinte, secondat de 17 vicepreşedinţi, acoperind teritorial toate continentele. Pentru mandatul 2015-2018, la conducerea instituţiei a fost desemnat francezul Alexis Mourre.

“Este pentru prima dată când în lista vicepreşedinţilor Curţii Internaţionale de Arbitraj ICC Paris se regăseşte un jurist dintr-o ţară din Europa de Est, alta decât Rusia. Această numire vine după încheierea unui mandat de trei ani ca membru al Curţii, perioadă în care m-am străduit să am o implicare concretă şi semnificativă în activitatea acestei instituţii arbitrale”, a precizat Crenguța Leaua într-un comunicat.

Curtea Internaţională de Arbitraj ICC Paris este cea mai importantă instituţie arbitrală la nivel global. Are sediul la Paris şi birouri teritoriale în New York şi Singapore, dar permite organizarea de proceduri pe teritoriul oricărui stat. Un număr semnificativ de proceduri arbitrale ICC au loc anual pe teritoriul României sau cu participarea juriştilor români.

În componenţa Curţii se regăsesc membri numiţi dintre candidaţii desemnaţi de peste 80 de state reprezentate în cadrul ICC Paris. Rolul principal al Curţii este de a asigura administrarea arbitrajului în bune condiţii, cu respectarea drepturilor părţilor şi cu scopul asigurării recunoaşterii şi executării hotărârilor pronunţate de tribunalele arbitrale.

Crenguţa Leaua este conferenţiar universitar titular la Academia de Studii Economice Bucureşti şi cadru didactic asociat în cadrul programului de masterat în Arbitraj Comercial organizat de Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Este arbitru cu experienţă în peste 100 de cazuri, fiind inclusă pe listele de arbitri ale curţilor de arbitraj de pe lângă camerele de comerţ şi industrie din România, Austria, Polonia, Bulgaria şi Slovenia, precum şi din Kuala Lumpur si Shanghai.

Este manager în cadrul casei de avocatură “Leaua & Asociaţii”, specializată în domeniul arbitrajului comercial internaţional, cu experienţă amplă şi în arbitrajul privind investiţiile străine.

”Fondatorul Societatii de Avocatura Leaua & Asociatii, conf.univ.dr. Crenguta Leaua, partenerul nostru de nădejde din Bucuresti, a fost aleasa vicepresedinte a Curtii de Arbitraj International de la Paris. Sincere felicitari Crenguta!”, a scris avocatul clujean Ciprian Păun pe Facebook.

ciprian paunContactat de CLUJUST pentru a explica în ce constă parteneriatul, Păun a declarat: ”Casa de avocatură Leaua și Asociații ne reprezintă în diverse procese pe care le avem la București. Avem un contract de colaborare din 2012 înregistrat la Barou. Colaborăm pe litigii comerciale, de contencios și de arbitraj. Sunt profesioniști și avem o colaborare foarte bună”. Cât despre numirea la Curtea Internațională de Arbitraj,  ”Crenguța Leaua este unul dintre cei mai buni specialiști din România in arbitraj internaținal. E arbitru la Paris, Viena, Milano și a reprezentat diverse companii și Statul român in arbitraje comerciale internaționale, fiind unul dintre cei mai de succes avocați in domeniul acesta”, a spus Păun.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina