Primăria Cluj-Napoca vrea să preia în proprietate Parcul Feroviarilor, după ce Regionala CF Cluj a reziliat contractul de asociere încheiat în 2006 cu societatea Fotbal Club CFR 1907. Contractul nu a fost respectat, iar parcul a ajuns o ruină. CLUJUST.ro a sesizat anul trecut, după 8 ani de la semnarea contractului, că există motive de reziliere. De altfel, Regionala CF a dat în judecată apoi clubul CFR pentru a recupera redevența neplătită mai bine de doi ani.
Primaria Cluj-Napoca a solicitat Companiei de Căi Ferate CFR SA – Regionala CF Cluj transferul dreptului de proprieate, cu titlul gratuit, privind terenul aferent Parcului Feroviarilor și a străzii Triajului din municipiul Cluj-Napoca.
În 31 iulie 2014, CLUJUST.ro v-a prezentat în integralitate contractul de asociere dintre Regionala CFR și clubul de fotbal CFR pentru realizarea unei baze sportive și ”a altor investiții imobiliare” în Parcul Feroviarilor, încheiat în 2006. În aproape 8 ani s-a făcut un simplu teren de antrenament pentru CFR 1907 Cluj, iar parcul de 5 hectare, pe vremuri una din promenadele preferate ale clujenilor, este într-o stare avansată de degradare. Am arătat punctele din contract în bază cărora s-ar putea rezilia contractul de asociere. Detalii AICI.
În 14 august 2014 a venit răspunsul CFR SA, care a cerut clubului încetarea contractului. În urma articolului CLUJUST.ro, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a inițiat procedura încetării contractului de asociere cu clubul de fotbal CFR, încheiat acum 8 ani pentru realizarea în Parcul Feroviarilor a unei baze sportive și a altor investiții imobiliare. Detalii AICI.
În 9 octombrie 2014, primarul Emil Boc a declarat că Primăria Cluj-Napoca este gata să preia Parcul Feroviarilor dacă i se va oferi de către Compania Națională de Căi Ferate. ”Dacă ni se va oferi, cu mare drag. Orice parc al municipiului care ne va fi dat, noi îl vom moderniza și întreține. De oriunde, oricine ar fi proprietar, pentru că oricum clujenii cred că-i al primăriei orice e în Cluj. Cu cât îl primim mai devreme, cu atât îl amenajăm mai repede și arată mai bine.”
În 13 ianuarie 2015, CLUJUST a arătat că CN CFR SA a reziliat contractul și cere la Tribunalul Comercial redevența pe care CFR 1907 trebuia să o plătească pentru Parcul Feroviarilor. Potrivit acțiunii judecătorești, aceasta nu a fost plătită doi ani și jumătate până la rezilierea contractului din 9 noiembrie 2014. Redevențele lunare neplătite se ridică, potrivit reprezentanților CFR SA, la peste 680.000 lei, plus penalități de circa 150.000 lei. Detalii AICI.