clujust.ro

Emil Boc și Vlad Pop

Președintele Federației SHARE, Vlad Pop, trimis în judecată

Președintele Federației SHARE, Vlad Pop, a fost trimis în judecată pentru obținere ilegală de fonduri.

La patru ani de la Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015, pentru care s-a înființat Federația SHARE, la care erau co-președinți Emil Boc și Vlad Pop, cel din urmă a fost trimis în judecată, singur, la Tribunalul Cluj. Primăria Cluj-Napoca este parte vătămată în dosar.

„Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, prin rechizitoriul din data de 18.02.2019, emis în dosarul nr. 226/P/2017, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Pop Vlad pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri, prev. de art. 306 din C. pen și fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 alin. 1 C. pen. Cu aplicarea art. 38 alin 1 din C. pen. Reținându-se în sarcina acestuia că, în calitate de președinte al unei organizații nonguvernamentale, în luna decembrie 2014, a prezentat documente false cu date inexacte și incomplete (la data 02.12.2014 a prezentat extrasul de cont cu nr. 175/01.12.2014 al Băncii Transilvania falsificat, cu aceeași ocazie a omis să evidențieze în cererea de finanțare, în proiect și în celelalte documente împrumutul contractat în luna noiembrie 2014, folosit la rezervarea artiștilor pentru programul din 2015, după care la data de 12.12.2014 a prezentat documentul fals privind suma de 452.000 euro către un impresar), pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanțării nerambursabile de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca referitoare la proiectul „Rezervarea artiștilor internaționali principali pentru programul 2015”, acțiune care a avut ca și rezultat obținerea pe nedrept, la data de 16.12.2014, a finanțării nerambursabile în sumă totală de 1.800.000 lei”, precizează, pentru Ziar de Cluj, reprezentanții Parchetului Curții de Apel Cluj.

Contactat de Clujust.ro, Vlad Pop, ne-a spus că încă nu a văzut rechizitoriul și că nu-și explică de ce a fost respins memoriul depus prin avocați pentru clasare: ”Am luat la cunostinta acuzatiile IPJ, m-am consultat cu avocati si experti contabili, am depus un memoriu de clasare cu ample motive pentru care combat argumentele acestora. Nu consider ca am adus nici un prejudiciu, banii au ajuns in intregime la booking agent si artisti.”

Comments

comentarii

Un bărbat care a fost reținut de polițiști pentru că a violat o minoră în Cășeiu, județul Cluj, a dispărut înainte să fie emis mandatul de arestare. Acum Poliția îl caută, dar acesta nu este de găsit.... Citește mai mult
Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!