fbpx
Acasă » ȘTIRI » Președintele CJ Maramureș despre diploma acordată procurorului DNA Ulici: ”Sigur că e inedit”
Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, și ministrul Rovana Plumb pe scena evenimentului

Președintele CJ Maramureș despre diploma acordată procurorului DNA Ulici: ”Sigur că e inedit”

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea (PSD) a spus despre diploma acordată procurorului DNA Ioan Ulici: ”Sigur că e inedit, dar asta nu înseamnă că s-a încălcat ceva”

Clujust.ro a stat de vorbă cu președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, despre distincția ”Cinstea Maramureșului”, acordată în cadrul unui eveniment fastuos, în 12 mai, și procurorului șef DNA Baia Mare, Ioan Ulici. Acesta a fost singurul magistrat între medici, preoți, politicieni, oameni de afaceri, cântăreți, artiști, profesori, care au primit distincția. Până acum, nu s-a mai auzit în țară ca un magistrat să primească o diplomă de la o instituție administrativă, cu șefi politici. Nici Zetea nu a știut să ne dea alt exemplu, admițând că este o premieră.

”Au fost zeci de persoane premiate. Evenimentul e adresat personalităților județului Maramureș, care sunt plecați în alte zone și care au ajuns la un anumit nivel. Nu Consiliul Județena a făcut aceste nominalizări. Am cerut tuturor unităților teritorale să facă propuneri. De exemplu am avut medici plecați în Brazilia, scriitori. Noi nu am făcut decât să adunăm propunerile, un colectiv de funcționari din cadrul CJ Maramureș. A ieșit o lista cu 80 de personalități Maramureșene”, ne-a spus președintele CJ Maramureș.

Tot de la acesta am aflat că procurorul Ioan Ulici a fost propus de primăria comunei Rona de Jos din Maramureș, prin primarul Ion Herbil, membru PNL. Ulici s-a născut în respectiva comună, unde deține, potrivit declarației de avere trei terenuri: intravilan, extravilan și forestier. Potrivit principiului acordării distincțiilor explicat de Zetea, procurorul DNA a primit diploma pentru că a plecat din Rona de Jos în Baia Mare, unde a făcut carieră.

Gabriel Zetea ne-a corectat: ”Nu e premiu, ci i s-a dat o diplomă”

”Procurorii sunt altfel de oameni? N-au voie să participe la evenimente publice?”, ne-a întrebat președintele CJ Maramureș, care a precizat că doar 5% dintrei cei prezenți la acrodarea distincție ”Cinstea Maramureșului” erau politicieni.

”La eveniment au fost prezenți și doi miniștri ai Guvernului Dăncilă, ec. Sorina Pintea, ministrul Sănătății, căreia i-a fost decernat și meritul ”Cinstea Maramureșului” în domeniul sănătății, dar și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. S-au aflat în sală și secretarii de stat Bogdan Tomoiagă (Ministerul Turismului) și Paula Pîrvănescu (Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat), prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, parlamentarii de Maramureș, consilieri județeni și consilieri locali, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate sau din partea instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș.”, se arată pe site-ul CJ Maramureș.

Clujust: V-a surprins propunerea cu magistratul?

Zetea:”Sincer, nu am observat-o înainte. Am aflat acolo la eveniment”

Clujust: V-ați temut când ați văzut acolo procurorul DNA?

Zetea: ”Mi-a stârnit un zâmbet.”

Clujust: Recunoașteți că este un fapt inedit?

Zetea: ”Sigur că e inedit. Dar asta nu înseamnă că s-a încălcat ceva. Nu inseamnă că nu e un lucru normal. E o manifestare a comunității locale, din care fac parte oameni din administrație, polițiști, medici, oameni din privat, procurori, judecători și așa mai departe”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns