fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Poziție dură a Secției pentru judecători a CSM față de înregistrarea de la DNA Oradea: ”potențiale practici de intimidare, de presiune”

Poziție dură a Secției pentru judecători a CSM față de înregistrarea de la DNA Oradea: ”potențiale practici de intimidare, de presiune”

Secția pentru judecători a CSM a emis o poziție dură față de înregistrarea audio cu o ședință a procurorilor DNA Oradea, făcută publică de un avocat din Baroul Bihor.

Redăm mai jos comunicatul trimis de secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii:

”Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, cu maximă îngrijorare, de conţinutul înregistrărilor recent apărute în spaţiul public care relevă, la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, un mod de lucru având ca finalitate deturnarea scopului justiţiei.

În acest sens, Secţia identifică potenţiale practici de intimidare, de presiune asupra judecătorilor prin ticluirea de dosare, inclusiv prin investigarea relaţiilor personale ori profesionale dintre aceştia în vederea obţinerii unor soluţii favorabile în cauzele instrumentate de respectiva unitate de parchet.

Dată fiind gravitatea afirmaţiilor din înregistrările menţionate, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii solicită Inspecţiei Judiciare şi Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să deruleze, cu maximă operativitate, cercetările care se impun, absolut necesare pentru protejarea efectivă a independenţei judecătorilor şi pentru garantarea respectării drepturilor cetăţenilor la o justiţie dreaptă.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina