fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Procuror DNA Oradea despre o judecătoare de la CA Cluj: ”are probleme psihice grave”

Procuror DNA Oradea despre o judecătoare de la CA Cluj: ”are probleme psihice grave”

Pe o înregistrare audio cu mai mulți procurori de la DNA Oradea, făcută publică de avocatul Răzvan Doseanu din Baroul Bihor, la un moment dat, unul dintre bărbați spune despre o judecătoare de la secția penală a Curții de Apel Cluj că ”are probleme psihice grave”

Cei de la Ziar de Cluj au scos din înregistrarea de peste 36 de minute fragmentul în care se discută despre judecători de la Cluj:

”Eu știu că la Cluj sunt vreo șase-șapte judecători foarte buni. Pe asta oricum o exclude… pe Morar asta…Asta are niște probleme psihice grave. Deci Morar iese. I-au descoperit acuma un dosar pe Cameră preliminară de trei ani?! Deci îi 100 %… Pușcaș… dosar cu judecători, ținut la motivare un an jumate, deci … 100% îi dă oricum o sancțiune, ori o mută, ori… ori o pensionează… (ambiental: „Poate o mută la Oradea”; (râd toți) Hahahaha să facă echipă cu Pătrăuș”.

La minutul 24 din înregistrarea de mai jos se face vorbire despre judecătorii de la Cluj:

Potrivit avocatului Răzvan Doseanu,  înregistrarea este din ianuarie 2018 de la ședință DNA Oradea din ianuarie 2018.

Judecătoarea Ioana Cristina Morar de la Curtea de Apel Cluj a primit doar un avertisment de la CSM, în martie 2018, pentru întârzieri la motivarea hotărârilor.

În discuție se face referire la fostul judecător Mircea Pușcaș de la CA Oradea, condamnat în iulie 2016 de către CA Cluj la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Dosarul este în apel la Înalta Curte, cu termen în aceată lună.

Procurorii DNA Oradea o mai menționează în fragmentul legat de Cluj pe judecătoarea Mihaela Pătrăuș de la secția penală a Curții de Ape Oradea, care a fost anchetată acum câțiva ani.

Avocatul Doseanu a scris despre înregistarre pe Facebook: ”Posibil sa fie autentica, posibil sa nu fie autentica, desi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanti. Participanti posibili: procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin si Rus Lucian. Cer public DNA Oradea sa dezminta autenticitatea inregistrarii. (…) Daca inregistrarea e autentica ar trebui sa urmeze arestari la DNA Oradea. Daca nu e autentica trebuie sa vedem ce apecialist a putut folosi vocile a 5 procurori. Vocea cea mai puternica din inregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul inregistrarii si care e scopul acesteia ramane de stabilit …”

Poziția DNA:

”Conducerea DNA se delimitează de orice act al personalului din subordine care încalcă normele legale sau codul deontologic al magistraților, susținând în mod constant că procurorii DNA trebuie să își desfășoare activitatea de urmărire penală cu imparțialitate și stricta respectare a legii și a drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

În ceea ce privește aspectele legate de realitatea înregistrării apărute în spațiul public și de eventualele nelegalități în declanșarea de către Serviciul Teritorial Oradea a urmăririi penale în unele dosare cu magistrați, au fost solicitate note explicative din partea colectivului acestei subunități de Parchet.

Cu privire la activitatea Serviciului teritorial Oradea, din dispoziția conducerii DNA, în cursul anului 2018, procurorul șef adjunct, care coordonează această subunitate, a efectuat două controale (în martie și decembrie 2018), iar în urma primului control s-a propus, printre altele, neprelungirea delegării pentru procurorul sef al acestui Serviciu, propunere care a fost însușită și materializată prin delegarea unui alt magistrat în această funcție de conducere, începând cu data de 01 aprilie 2018.

De asemenea, din dispoziția conducerii DNA au fost preluate la Structura Centrală două cauze care vizau magistrați și în care ulterior s-a dispus soluția clasării.

În cursul aceluiași an, Inspecția Judiciară din cadrul CSM a efectuat un control la Serviciul teritorial Oradea reținând deficiențe manageriale în sarcina celor doi procurori șefi care au îndeplinit funcții de șefi în ultimii ani. În același raport s-a consemnat că nu au existat stări conflictuale între procurorii din această structură și instanțele de judecată.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina