Acasă » ȘTIRI » Polițist de frontieră, arestat preventiv la propunerea DNA Cluj. Mită de 800 de euro
DNA Cluj

Polițist de frontieră, arestat preventiv la propunerea DNA Cluj. Mită de 800 de euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj, biroul teritorial Baia Mare, au dispus, în 3 mai, punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unui polițist de frontieră. Acesta susținea că are influență într-un parchet.

Sorin Teodorel Ardelean , subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, este acuzat de luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

”În luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel, în calitatea menționată mai sus, prevalându-se de o presupusă influenţă pe care ar avea-o asupra unor magistrați din cadrul unei unități de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile persoanei cercetate.

În același context, la data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”

La data de 3 mai 2019, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă de instanța de judecată.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns