fbpx

Instanța: Deputatul Emanuel Ungureanu a încălcat dreptul la onoare și reputație al chirurgului Irinel Popescu

Instanța Tribunalului București a hotărât, astăzi, 6 mai, că deputatul USR Emanuel Ungureanu a încălcat dreptul la onoare și reputație al vestitului chirurg Irinel Popescu, cel care a efectuat primul transplant hepatic din România.

Tribunalul București a hotărât că deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, membru în comisia de sănătate, i-a afectat onoarea și reputația profesorului Irinel Popescu printr-o postare pe Facebook.

Soluția pe scurt: ”Admite in parte cererea. Constata incalcat dreptul la onoare si reputatie al reclamantului Irinel Popescu de catre paratul Ungureanu Emanuel-Dumitru prin textul publicat pe pagina sa de socializare facebook din data de 17 septembrie 2018.

Aceasta constatare reprezinta o reparatie echitabila suficienta pentru repararea prejudiciului moral suferit de reclamant.

Obliga pe parat sa elimine de pe pagina de socializare Emanuel Ungureanu Deputat USR a textului publicat in data de 17 septembrie 2018.

Respinge cererea in rest, ca neintemeiata. Obliga pe parat la plata catre reclamant a cheltuielilor de judecata in suma de 100 lei reprezentand taxa judiciara de timbru. Ia act ca reclamantul si-a rezervat dreptul de a solicita onorariul de avocat pe cale separata.

Obliga pe reclamant la plata catre parat a sumei de 2.661,565 lei reprezentand cheltuieli de judecata stabilite conform art. 453 alin. 2 CPC.”

Sentința poate fi atacatăcu apel in termen de 30 zile de la comunicare.

Nu am găsit postarea de pe Facebook din 17 septembrie 2018 a lui Ungureanu, dar spre sfârșitul acelei luni apărea în presă informația pornită de la acesta că s-ar pregăti un dosar penal pe numele lui Popescu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns